Spoorwegovergang te Vroeg Oversteken

spoorwegovergang
foto: ednl

Vraag aan D66, de PVV, de SP en de VVD (kamerlid Verhoeven, kamerlid de Jong, kamerlid Bashir en kamerlid Aptroot)
Spoorwegovergangen te vroeg oversteken is gevaarlijk en kan een boete opleveren. Mijn inziens is het te vroeg oversteken een zeer eenvoudig op te lossen probleem. Het is namelijk een kwestie van volgorde.
Huidige situatie: Wanneer de trein voorbij is gaat de slagboom omhoog en pas wanneer de slagboom helemaal boven is gaan de lampen uit. Dan pas mogen mensen oversteken. Veel mensen gaan al onder de slagboom door terwijl de lampen nog niet uit zijn. Oversteken zou pas veilig zijn als de lampen uit zijn.
Voorstel tot verhogen van de veiligheid: Laat de slagbomen pas omhoog gaan als het veilig is en als de lampen uit zijn. Deze simpele oplossing zal veel effectiever zijn dan boetes uitschrijven. De fysieke barriere zal ervoor zorgen dat mensen ook werkelijk wachten met oversteken.

Antwoord van de SP (27/12, kamerlid Bashir)
Dank voor uw voorstel. Ik vind uw voorstel eigenlijk best wel goed bedacht! Ik overweeg dan ook om uw voorstel voor te leggen aan de verantwoordelijk minister.

Geen antwoord van D66 (29/2, kamerlid Verhoeven)
Na 3 maanden en twee keer rappelleren is geen antwoord ontvangen.

Geen antwoord van de PVV (29/2, kamerlid de Jong)
Na 3 maanden en twee keer rappelleren is geen antwoord ontvangen.

Geen antwoord van de VVD (29/2, kamerlid Aptroot)
Na 3 maanden en twee keer rappelleren is geen antwoord ontvangen.

2 reacties


 1. ·

  Eindelijk eens aandacht voor de vraag die ik me ook altijd al heb afgevraagd: Waarom gaan die slagbomen dan open als je nog niet mag oversteken? Waarom kan die volgorde niet omgedraaid worden? Dit zou veel logischer zijn. Goeie vraag dus met een simpele, maar vooral veel veiligere én kostenbesparende oplossing: de slagbomen pas open laten gaan als het veilig is en men mag oversteken. En ik hoop dan ook dat dit voorstel de verdiende aandacht krijgt bij de verantwoordelijk minister.

  Beantwoorden

  1. ·

   Blijkbaar niet. Ik heb nu net een boete gekregen. Dit moet echt veranderen.

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *