Terug naar Turkije

terug

Vraag aan de PvdA en de VVD (9 april 2016, kamerlid Kuiken en kamerlid Azmani)
Ik vraag me, elke keer als ik het nieuws hoor over vluchtelingen die terug worden gestuurd naar Turkije, het volgende af. Waarbij ik wel wil opmerken, dat ik wel vind dat het een juiste manier is om de vluchtelingenstroom te ontmoedigen. Maandag waren het, begreep ik, mensen uit Marokko, Sri-Lanka en Albaniƫ. Vandaag mensen uit Pakistan. Waarom worden deze mensen uit veilige landen niet naar hun eigen land gevlogen in plaats van naar Turkije? Ontmoedigt, een illusie armer, maar waar ze thuishoren. Nu komen ze in Turkije, waar we eigenlijk niet weten wat er met ze zal gebeuren. Ik neem aan meestal te arm om terug te reizen naar hun familie en terug op een plek waar ze ook niet gewenst zijn. Is het niet humaner om ze naar hun eigen land te brengen, zodat ze klaar zijn met reizen?

Geen antwoord van de PvdA (9/7/16, kamerlid Kuiken)
Na 3 maanden en twee keer rappelleren is geen antwoord ontvangen.

Geen antwoord van de VVD (9/7/16, kamerlid Azmani)
Na 3 maanden en twee keer rappelleren is geen antwoord ontvangen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *