Titanium Oxide Katalysator

titanium
foto: Fuji Kihan

Vraag aan het CDA, de SGP, de SP en de VVD (kamerlid van der Werf, kamerlid Dijkgraaf, kamerlid van Gerven en kamerlid Schaart)
Sinds kort rij ik met mijn auto met een toevoeging van Titanium Oxide Katalysator aan de benzine. Normaal gebruikte mijn auto 1 liter benzine voor 8 km, maar dat is op dit moment 1 liter op 13 km. Dus maak ik per gereden kilometer ook minder CO2 uitstoot en rij ik een stuk goedkoper. De Titanium Oxide Katalysator werkt ook als anti-bacterieel middel in bijvoorbeeld de filters van zwembaden en spa’s of kan de ammonia stank wegfilteren in varkensstallen. Ook dood het bacteriën zoals Ecoli en legionella. Een heel fascinerend effect vind ik het langer gebruik van plantaardige olie voor bijvoorbeeld het bakken van vis. Men hoeft pas na 5 dagen de olie te vervangen in plaats van 2 dagen. Heeft u wel eens van dit product gehoord? Wat is uw reactie op het bovenstaande?

Antwoord van het CDA (15/9, kamerlid van der Werf)
Naar aanleiding van de vraag over Titanium Oxide, heb ik navraag gedaan bij het TNO. Daarbij heb ik me toegespitst op de vragen over toevoeging in benzine, omdat deze binnen mijn portefeuille vallen. Mijn onderzoekje leidt tot een minder enthousiaste reactie over Titanium Oxide. De verlaging van het verbruik lijkt fysisch zo goed als onmogelijk en toevoeging van een metallische stof komt via de uitlaat in het milieu. Het CDA is vooralsnog geen voorstander van toevoeging, maar houdt de ontwikkelingen in de gaten en staat open voor nieuwe inzichten.

Antwoord van de SGP (21/9, kamerlid Dijkgraaf)
Wij hebben wel van de naam ‘Titanium Oxide’ gehoord. Maar, dat het als katalysator de door u geschetste effecten zou kunnen hebben, wisten wij niet. Het klinkt goed. We vragen ons nog wel af of deze effectiviteit breed erkend wordt. Je hebt van die producten waar de één dit effect ziet, de ander een ander of zelfs tegengesteld effect.

Geen antwoord van de SP (26/11, kamerlid van Gerven)
Na 3 maanden en twee keer rappelleren is geen antwoord ontvangen.

Geen antwoord van de VVD (26/11, kamerlid Schaart)
Na 3 maanden en twee keer rappelleren is geen antwoord ontvangen.

2 reacties


  1. ·

    Geacht Kamerlid Dijkgraaf, het klinkt niet alleen goed, maar dit product werkt gegarandeerd en is niet schadelijk voor de volksgezondheid. Het product is breed inzetbaar voor alle genoemde toepassingen. Het product bestaat al 10 jaar, maar is nog nooit in Europa aangeboden geweest. Momenteel wordt het in diverse laboratoria getest om certificaten voor de Europese markt te verkrijgen, een er van is watermanagement voor Frankrijk. Van dit product zullen vele mensen profijt hebben ivm met de volksgezondheid. Gaarne Uw reactie.

    Beantwoorden

  2. ·

    Geacht Kamerlid van der Werf, ze hebben U bij TNO niet goed ingelicht denk ik. Het product geeft helemaal NIETS af en er komt derhalve niets in de brandstof terecht. Het maakt alleen de brandstof zuiverder en maakt meer zuurstof aan zodat de verbranding van de motor beter wordt en daardoor komt er minder CO2 in de atmosfeer. Hier zijn al diverse rapporten van diverse universiteiten beschikbaar via internet. Gaarne Uw reactie.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *