Toeslagen en Belastingdienst

toeslagen
Vraag aan het CDA, D66, de SP en de VVD (26 oktober 2016, kamerlid Omtzigt, kamerlid van Weyenberg, kamerlid Siderius en kamerlid van ’t Wout)
Mijn huwelijk is niet in Nederland gesloten, maar is puur administratief technisch geregistreerd op verzoek van ‘registratie buitenlandse huwelijken’ in Den Haag. De moeder van mijn kind heeft geen binding met Nederland, niet ingezetene, geen inwoner van de EU, betaald geen belasting of krijgt belasting terug en draagt niet zorg voor ons kind dat bij mij woont. De Belastingdienst – toeslagen wil mij als alleenstaande met kind niet als ongehuwd aanmerken voor de toeslagen. Ik heb dus geen recht op extra kinderbudget voor de te maken kosten voor onderhoud kind en de opvang toeslag. We praten hier over 500 euro per maand aan kosten. Voor de Belastingdienst – inkomstenbelasting ben ik een alleenstaande met kind en krijg ik een combi heffing. De rechtbank heeft bepaald dat niet een echtscheiding van ’tafel en bed’ hoeft te worden aangevraagd als blijkt dat er sprake is van een duurzaam gescheiden leven. Zie uitspraak: ECLI: CRVB:1999:ZBB8340 en ECLI:NL2004:AO6231. Waarom ziet de Belastingdienst me zowel gehuwd als ongehuwd?

Antwoord van de VVD (27/11/16, kamerlid van ’t Wout)
Ik heb reeds telefonisch contact gehad met de heer De Vries en zijn vragen beantwoord. Ik verwacht hiermee aan de verwachtingen van de heer De Vries te hebben voldaan.

Geen antwoord van de SP (5/12/16, kamerlid Siderius)
Het gaat mij ditmaal ivm drukte niet lukken om tijdig te antwoorden. Excuses.

Geen antwoord van het CDA (26/1/17, kamerlid Omtzigt)
Na 3 maanden en twee keer rappelleren is geen antwoord ontvangen.

Geen antwoord van D66 (26/1/17, kamerlid van Weyenberg)
Na 3 maanden en twee keer rappelleren is geen antwoord ontvangen.

1 reactie


  1. ·

    Aub kijkt u eens naar de toeslagen, bijvoorbeeld kindgebonden budget. Alleenstaanden krijgen met kinderen zoveel toeslagen, terwijl ouderen maar steeds moeten inleveren. Ook ik als oudere van 65 die fulltime werkt. Een gewone baan, heb dus geen dik loon. Moet volgend jaar als ik pensioen heb zoveel inleveren, krijg geen huurtoeslag en geen zorgtoeslag. Val overal net boven, dit steekt mij zo. Doe hier wat aan svp. Bijvoorbeeld ook gescheiden ouders die het ene kind op de ene ouder het adres zetten en het andere kind op de andere ouder. Als men twee kinderen heeft.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *