Tussen Wal en Schip

tussen
foto: digitalart

Vraag aan de PvdA, de PVV, de SP en de VVD (kamerlid Bouwmeester, kamerlid van den Besselaar, kamerlid Karabulut en kamerlid Hennis-Plasschaert)
Ik ben een jongen van 24 jaar en de laatste 5 jaar inwoner van Eindhoven. In de zomer van 2011 ben ik voor mijn plezier 6 maanden mee gaan reizen op de kermis in Nederland en heb mijn kamer opgezegd (ik heb mezelf niet uitgeschreven, maar sta nu ingeschreven als bestemming onbekend in het GBA). Na terugkeer ben ik in Eindhoven ingetrokken bij een goede vriend met de gedachte zo snel mogelijk werk te zoeken en een kamer te huren voor mijzelf. Mijn paspoort is kapot gegaan en wordt niet meer geaccepteerd bij uitzendbureaus en bij sollicitaties. Vraag ik toch een nieuw paspoort aan? Nee, dit gaat niet omdat ik nergens sta ingeschreven en me ook echt nergens kan inschrijven. Nu is er een regeling via de gemeente Den Haag voor mensen zonder vaste woon of verblijfplaats. Daar wordt wel gevraagd de nodige papieren mee te nemen om aan te tonen dat ik een Nederlander ben en ook in Nederland verblijf. Nu is dit voor mij niet mogelijk, omdat ik al tijden geen werk heb en dus ook geen salarisstroken. Ik ben niet meer verzekerd, omdat ik niet meer sta ingeschreven en dus ook niet kan aantonen dat ik verzekerd ben. Kan ook geen bankafschriften opvragen omdat ik geen paspoort heb en al zou dat kunnen kan ik er niets mee bewijzen, want ik heb al tijden geen inkomen. Nu staat er ook nog tot mijn verbazing op de website van gemeente Den Haag dat ik een huurcontract kan laten zien maar dat zou toch niet eens van toepassing zijn voor mensen die dak- of thuisloos zijn. Mijn vraag is nu : Wat moet een Nederlander nou aan met dit verhaal? Ik doe er alles aan om niet op straat te belanden, maar het ziet er naar uit dat dit nu bijna niet meer te voorkomen is. Kunt u me aangeven wat ik het beste kan doen om weer ingeschreven te worden en mijn leven weer kan oppakken?

Antwoord van de VVD (29/4, kamerlid Hennis-Plasschaert)
De vraag heb ik onlangs voorgelegd aan het ministerie van BZK.

Geen antwoord van de PvdA (29/6, kamerlid Bouwmeester)
Na 3 maanden en twee keer rappelleren is geen antwoord ontvangen.

Geen antwoord van de PVV (29/6, kamerlid van den Besselaar)
Na 3 maanden en twee keer rappelleren is geen antwoord ontvangen.

Geen antwoord van de SP (29/6, kamerlid Karabulut)
Na 3 maanden en twee keer rappelleren is geen antwoord ontvangen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *