Tweedehands Goederen en BTW

tweedehands
Vraag aan D66, GL, de SP en de VVD (6 maart 2018, kamerlid Sneller, kamerlid Snels, kamerlid Leijten en kamerlid Lodders)
Hergebruik van goederen wordt op allerlei manieren gepromoot echter het BTW tarief op de verkoop van tweedehands goederen is 21%. Dit terwijl over al deze goederen al BTW is afgedragen toen het product nieuw werd aangeschaft. Wij als kringloopwinkel zonder enige vorm van subsidie hikken steeds tegen dit hoge tarief aan. Is het niet mogelijk tweedehands artikelen vrij te stellen van BTW of in het lage tarief in te delen? Hoor het graag!

Antwoord van GL (26/3/18, kamerlid Snels)
GroenLinks is voorstander van een verlaagd BTW-tarief voor tweedehands artikelen. Echter, voor zover wij weten is dit helaas niet mogelijk in verband met Europese regels over omzetbelasting. We zullen het kabinet blijven aansporen om zich in Brussel in te zetten voor aanpassing van deze regels.

Antwoord van D66 (3/5/18, kamerlid Sneller)
Bedankt voor het delen van uw suggestie. Wij nemen dit mee in onze standpuntbepaling. Zo delen wij de inzet op fiscale vergroening, waarbij het principe dat de vervuiler betaalt steker wordt verankerd. Tegelijkertijd houden wij ook oog voor de relatie met Europese wet- en regelgeving en bijvoorbeeld de uitvoerbaarheid en handhaafbaarheid voor de Belastingdienst.

Geen antwoord van de SP (6/6/18, kamerlid Leijten)
Na 3 maanden en twee keer rappelleren is geen antwoord ontvangen.

Geen antwoord van de VVD (6/6/18, kamerlid Lodders)
Na 3 maanden en twee keer rappelleren is geen antwoord ontvangen.

1 reactie


  1. ·

    Kringloop winkels moeten de gekregen spullen ook niet verkopen, ze moeten een schenking vragen voor wat je meeneemt.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *