Tweetakt Brommers

tweetakt
Vraag aan het CDA, D66, de PvdD en de VVD (16 november 2016, kamerlid van Helvert, kamerlid Belhaj, kamerlid Thieme en kamerlid Visser)
Nu begrijp ik dat er besprekingen zijn voor een wetsverandering rondom de tweetakt motor. Wordt hier dan nog rekening gehouden met de doelgroep die op oldtimers rijden en veel geld hierin geïnvesteerd hebben? Ik snap goed dat we onze uitstoot moeten minimaliseren, maar wij zijn een druppel op een gloeiende plaat. Wij rijden ook niet dagelijks met onze tweewielers op de weg. Graag zou ik willen vragen om rekening te houden met mensen die hun hobby verloren zien gaan!

Antwoord van de VVD (2/12/16, kamerlid Visser)
Allereerst dank voor het delen van uw zorgen over de toekomst van de tweetakt motor. Iedereen is voor schone lucht, de vraag is hoe je dit op de beste manier kan realiseren. De afgelopen jaren hebben we gezien dat de beste manier is om in Europees verband strenge normen af te spreken. In Europa is er dan ook afgesproken dat er vanaf 2017 strengere emissie-eisen aan brom- en snorfietsen worden ingevoerd. Dat gemeentes, via milieuzones, tweetakt scooters van vóór 2011 helemaal uit de stad wil weren, gaat wat ons betreft te ver en is een staaltje symboolpolitiek. Veel Nederlanders zijn van hun brommer of scooter afhankelijk om bijvoorbeeld naar hun werk te gaan. Een verbod op tweetakt scooters steunt de VVD dan ook niet. De VVD is tegen dit soort verboden en beperkingen in mobiliteit. Er zijn veel betere oplossingen. En zoals u zelf in uw bericht aangeeft, u rijdt niet eens alle dagen van de week op uw tweetakt motor. Voor de VVD betreft hoort de oldtimer op de Nederlandse weg thuis en wij zullen hier dan ook altijd rekening mee houden.

Geen antwoord van het CDA (16/2/17, kamerlid van Helvert)
Na 3 maanden en twee keer rappelleren is geen antwoord ontvangen.

Geen antwoord van D66 (16/2/17, kamerlid Belhaj)
Na 3 maanden en twee keer rappelleren is geen antwoord ontvangen.

Geen antwoord van de PvdD (16/2/17, kamerlid Thieme)
Na 3 maanden en twee keer rappelleren is geen antwoord ontvangen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *