Verhoging Griffiekosten

verhoging
foto: digitalart

Vraag aan het CDA, de PVV en de VVD (kamerlid van Toorenburg, kamerlid Helder en kamerlid van der Steur)
Ik ben met stomheid geslagen over het feit dat de griffiekosten zover omhoog gaan dat het voor de gewone burger onmogelijk wordt om hun recht te halen. Er is in dit land al zoveel mis en er wordt door overheden zoveel gefaald, dat het voor ieder mogelijk moet zijn om een procedure op te starten. Als de overheid procedeert doen ze dit met publiek geld, want wij betalen middels belastingen alles. Is dit weer een manier om de burger monddood te maken en de overheid in staat te stellen om ons geld te verkwisten aan allerlei onbelangerijke zaken en systemen op te zetten, die niet werken zonder dat ze enige verantwoording hoeven af te leggen? Wat is uw standpunt over de verhoging?

Geen antwoord van het CDA (24/12, kamerlid van Toorenburg)
Na 3 maanden en twee keer rappelleren is geen antwoord ontvangen.

Geen antwoord van de PVV (24/12, kamerlid Helder)
Na 3 maanden en twee keer rappelleren is geen antwoord ontvangen.

Geen antwoord van de VVD (24/12, kamerlid van der Steur)
Na 3 maanden en twee keer rappelleren is geen antwoord ontvangen.

2 reacties


  1. ·

    Ik ben wat geschrokken van de Radar uitzending van 28-11-11: Ook als gedaagde moet je de griffiekosten betalen. En als je geen geld hebt, ben je gedoemd om je het besluit op te laten leggen. Je zult maar een bijstandsgezin zijn met een bestaansminimum. Ik vraag me verder af wat er gebeurt als je als gedaagde een zaak wint: Of je dan de betaalde kosten terug krijgt.

    Beantwoorden

  2. ·

    “Als de overheid procedeert doen ze dit met publiek geld,” Klopt. Tot welke waanzin dit verder gaat leiden blijkt nu al een beetje hoe gemeentes hun jaarlijkse woz waardes inzetten: Hoog inzetten in de hoop en wetenschap dat 80% sowieso niet reageert (begrijpt het niet, denkt het valt relatief wel mee), 20% wel bezwaar maakt en wellicht naar de rechter stapt, waarna door falende rechters (biased, gemeente-ondersteunend) een luttele 0.5% wél de zaak wint. Met als gevolg dat de gemeente elk jaar er flink op vooruit gaat met dubieuze waarderingsmodellen en selectieve duurste verkoopdata. En dus in een dalende verkoopmarkt sinds 2008 de waardes van de woningen nog immer 5 tot 20% jaarlijks kunnen stijgen. Met dank aan de zwijgende 80% en sommige begriploze rechters. Met de griffieverhoging wordt er nog minder bezwaar gemaakt en houdt niets de gemeentetaxateurs tegen!

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *