Verhuizen Bankrekeningnummer

verhuizen

Vraag aan de PvdA, de PVV, de SP en de VVD (14 september 2015, kamerlid Nijboer, kamerlid van Dijck, kamerlid Merkies en kamerlid Harbers)
Het verhuizen van een bankrekeningnummer in deze tijd van automatisering moet toch heel gemakkelijk zijn. Waarom wordt dit nog steeds niet mogelijk gemaakt en of door de wetgever mogelijk gemaakt? Of verplicht gesteld aan de banken. Als de overheid echt concurrentie wil hebben in het bankwezen dan is de mogelijkheid van het banknummer meenemen een eerste vereiste. Waarom heeft de wetgever in het Nederlandse IBAN nummer een bankherkenning meegegeven zoals ‘INGB’? Waarom niet simpelweg alleen getallen? Een beetje dom toch. Ik hoor graag jullie antwoorden en of oplossingen.

Antwoord van de PvdA (16/9/15, kamerlid Nijboer)
Hartelijk dank voor uw vraag. Ik ben het met u eens, dat het gemakkelijker moet worden om bij het overstappen naar een andere bank hetzelfde rekeningnummer te behouden. Voor klanten wordt daarmee de drempel om over te stappen aanzienlijk verlaagd. Bovendien vergroot dit de concurrentie tussen banken worden vergroot. De PvdA heeft dan ook een motie gesteund waarin de regering wordt verzocht te onderzoeken hoe dit snel mogelijk gemaakt kan worden. We wachten nog op de uitkomsten van dit onderzoek.

Geen antwoord van de PVV (14/12/15, kamerlid van Dijck)
Na 3 maanden en twee keer rappelleren is geen antwoord ontvangen.

Geen antwoord van de SP (14/12/15, kamerlid Merkies)
Na 3 maanden en twee keer rappelleren is geen antwoord ontvangen.

Geen antwoord van de VVD (14/12/15, kamerlid Harbers)
Na 3 maanden en twee keer rappelleren is geen antwoord ontvangen.

1 reactie


  1. ·

    Het onderzoeken heeft natuurlijk geen nut behalve voor al die mensen die aan het onderzoeken zijn. Gewoon invoeren net als het invoeren van BTW wijzigingen midden in een fiscaal jaar.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *