Verkeersinfarct Schiphol

verkeersinfarct
Vraag aan de CU, GL, de PvdA en de PvdD (6 juli 2017, kamerlid Bruins, kamerlid Kröger, kamerlid Dijksma en kamerlid van Raan)
Recent in de Volkskrant: ‘Verkeersinfarct dreigt voor Schiphol, éénduizend, driehonderd en vijftig starts en landingen per dag.’ Is de oplossing misschien belasting heffen op kerosine? Tot laat in de nacht en op zondag vliegen heel veel grote kisten uit Qatar, Emirates, India, China, Kenia, Zimbabwe, Zuid Afrika, Thailand, Maleisië, Hong Kong, enzovoorts over woonwijken rond Amsterdam. De geluidsoverlast is niet fijn en de enorme massa cheape toeristen is ook niet prettig. De goedkope sperziebonen uit Afrika zijn niet nodig, het plastic speelgoed uit China ook niet. In dat zelfde artikel in de Volkskrant stond dat woonwijken worden gemeden. Als je kijkt op ‘Vliegverkeer Inzicht‘, dan zie je dat dat niet zo blijkt te zijn. Voortdurend vliegt men over de stad en over de dorpen eromheen. Wil een van de partijen hier alsjeblieft kamervragen over stellen?

Antwoord van de CU (10/7/17, kamerlid Bruins)
Ja, accijns heffen op kerosine is een mogelijkheid en inderdaad helemaal geen gek idee. De ChristenUnie bepleit dit al meer dan 10 jaar. Zie: ‘Accijns op kerosine helpt klimaat een stuk vooruit‘.

Geen antwoord van GL (6/10/17, kamerlid Kröger)
Na 3 maanden en twee keer rappelleren is geen antwoord ontvangen.

Geen antwoord van de PvdA (6/10/17, kamerlid Dijksma)
Na 3 maanden en twee keer rappelleren is geen antwoord ontvangen.

Geen antwoord van de PvdD (6/10/17, kamerlid van Raan)
Na 3 maanden en twee keer rappelleren is geen antwoord ontvangen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *