WAO Gat Verzekering

wao

Vraag aan 50Plus, het CDA, de PvdA en de SP (21 januari 2015, kamerlid Krol, kamerlid Heerma, kamerlid Tanamal en kamerlid Ulenbelt)
Is er al meer duidelijkheid over de WAO gat verzekering. Deze loopt tot 65 jarige leeftijd. Pensioengerechtigde leeftijd was toen 65 jaar bij het afsluiten van de verzekering. Maar inmiddels is de pensioengerechtigde leeftijd in mijn geval 67 jaar. Dus wordt er 2 jaar niet uitgekeerd. De WAO uitkering loopt wel door tot 67 jaar.

Antwoord van de SP (23/1/15, kamerlid Ulenbelt)
Ik heb er bij de regering regelmatig op aangedrongen om allerlei uitkeringen, dus ook die bij private partijen, door te laten lopen tot de AOW-leeftijd. De staatsecretaris acht het niet haar zaak, maar van private partijen. Sommigen komen met oplossingen, zoals veel pensioenfondsen. Anderen niet.

Antwoord van 50Plus (25/3/15, kamerlid Krol)
50PLUS is er zeker voorstander van dat uitkeringen doorlopen, ook na het 65e levensjaar, en wel tot ingang van de alsdan geldende pensioenleeftijd. Voor zover de Kamer daar invloed op heeft, zal 50PLUS zich vol inzetten voor goede aansluiting van uitkeringen op de pensioenleeftijd.

Antwoord van de PvdA (25/3/15, kamerlid Tanamal)
De WAO-gat verzekering hebben we meegenomen als rechtgevend voor de overbruggingsregeling. Zie artikel 5 lid h OBR. Dus mensen met zo’n verzekering kunnen aanspraak maken op de OBR mits ze aan de andere voorwaarden voldoen (inkomen en vermogen niet te hoog). Via de website van de SVB kan u kijken of u hiervoor in aanmerking komt: ‘Bepaal OBR uitkering‘.

Geen antwoord van het CDA (21/4/15, kamerlid Heerma)
Na 3 maanden en twee keer rappelleren is geen antwoord ontvangen.

20 reacties


 1. ·

  Ik heb een WAO-gat-verzekering, mijn partner een WIA-gat verzekering. Wij zijn beiden arbeidsongeschikt geworden door ziekte, ik 100%, mijn partner 64,5%. Onze WAO/WIA-gatverzekeringen lopen tot onze 65-jarige leeftijd, daarna leveren wij samen meer dan €1.000 netto p/m in, omdat wij pas met 67 gepensioneerd worden. Wij komen niet in aanmerking voor een OBR via de SVB omdat we beiden geboren zijn na 1954. Het is toch vreemd dat door een wetswijziging de pensioengerechtigde leeftijd omhoog gaat en mensen die denken hun risico goed gedekt te hebben via een arbeidsongeschiktheidsverzekering vervolgens in de armoede terecht komen. Hoe gaat dit opgelost worden?

  Beantwoorden

  1. ·

   Dit gaat niet opgelost worden, we mogen verrotten van dit kabinet. We zijn immers geen mensen voor dit kabinet, maar nummers. De joden hadden een ster, wij hebben een bsn nummer. Dit kabinet is verrot tot de bodem. Branden in de hel dat verdienen ze.

   Beantwoorden

 2. ·

  Sinds 2003 ben ik 100% arbeidsongeschikt. Mijn ex-werkgever had een arbeidsongeschiktheid verzekering (hiaat) afgesloten. Vanaf die datum ontvang ik een aanvullende uitkering op mijn arbeidsongeschiktheid uitkering van het UWV. Mijn leeftijd is 62 jaar. Deze AO-verzekering is toen afgesloten tot mijn 65 jaar. Dit was destijds de pensioen-gerechtigde leeftijd. Pensioenleeftijd is aangepast en is voor mij nu 66 jaar en 4 mnd. WAO-gat van 1 jaar en 4 mnd. Ik heb de AO-verzekeraar gevraagd of de uitkering tot mijn huidige vastgestelde pensioenleeftijd (66 jaar en 4 mnd.) uitgekeerd kan worden. De verzekeraar heeft negatief gereageerd en blijft de uitkering uitbetalen tot mijn 65 jaar. Mijn AO-uitkering van het UWV blijft wel uitkeren tot aan mijn 66 jaar en 4 mnd. Dit betekent dat als ik 65 jaar wordt de aanvullende uitkering van mijn AO-verzekering van ca. 1500 euro p.mnd (bruto) moet gaan missen, dit gedurende 16 mnd. Voor een overbruggings-uitkering kom ik niet in aanmerking.
  Vraag:
  Is er voor deze gedupeerde uitkeringsgerechtigde een regeling getroffen, zodat zij tot aan de nu gewijzigde pensioen-gerechtigde leeftijd, variërend van 65+ tot aan 67 jaar een uitkering blijven behouden?

  Beantwoorden

 3. ·

  Het is niet correct, de wao gat verzekering zou door moeten lopen. Maar het is me wel meer op gevallen dat ons fijne kabinet wel wetten maakt en de gevolgen aan Jan de arbeider overlaat. Dit kabinet van graaien en stelen heeft er lak aan. Ik stel voor een volks opstand te beginnen tegen dit kabinet.

  Beantwoorden

 4. ·

  Na 47 jaar werken krijg je nog te maken met een wao gat. Vanaf geboorte invalide en toch nooit van de gemeenschap geprofiteerd. Werken was mijn moto, ik krijg 9 maanden te maken met dit wao gat. Kabinet, schamen moesten jullie (diep). Steek het maar in andere projecten, daar zijn jullie goed in. Geen van de politieke partijen doen wat, maar als er verkiezingen aankomen, dan moet je ze zien lopen.

  Beantwoorden

 5. ·

  Mijn wao uitkering van het UWV loopt tot mijn 67. Mijn wao gat verzekering loopt maar tot mijn 65e. Ik heb hoge verpleegkosten omdat ik zware MS heb. Wie gaat mij helpen?

  Beantwoorden

 6. ·

  Velen zullen door het stelen van je AOW voor korte of langere tijd in de problemen komen. Je boft nog als je bijstand gaat ontvangen. Het loont bijna de moeite via het buitenland terug te keren als asielzoeker, dan heb je in ieder geval kostenloos medische hulp zonder eigen risico en onbeperkte behandelingen, bv kosten gebit 5.000 euro, geen probleem doet u maar.

  Beantwoorden

 7. ·

  Ik kom ook 2 jaar met een gat van ± 325 pmnd netto te zitten. Heb aan het pensioenfonds gevraagd of dit ‘gat’ opgevuld kan worden met een gedeelte van het pensioen (Grafisch). Dit blijkt niet mogelijk, dit is on-sociaal!

  Beantwoorden

 8. ·

  Sinds 2004 ben ik 100% arbeidsongeschikt. Mijn ex-werkgever had ook een arbeidsongeschiktheid verzekering (WAO-hiaat) afgesloten bij Nationale Nederlanden. Vanaf die datum ontvang ik een aanvullende uitkering op mijn arbeidsongeschiktheid uitkering van het UWV. Mijn leeftijd is nu 57 jaar. WAO-verzekering is toen afgesloten tot mijn 65 jaar blijkt nu ik vorig jaar (12 jaar later dan mijn arbeidsongeschiktheids intrede) een ter kennisgevende brief heeft ontvangen van de Nationale Nederlanden. Gezien mijn leeftijd zal dit inhouden dat ik nu 2 jaar lang en 3 maanden een NETTO bedrag van ruim € 300,- per maand zelf mag gaan ophoesten na mijn 65e jaar. Is dit de regering die meegaand met zijn volk is? Denk na als je regels veranderd wat voor gevolgen dit kan hebben voor mensen, die ook tot hun verdriet, niet kunnen meedoen meer in de maatschappij. Ik hoef ook niet te zeggen “ik hoop dat jullie ooit zelf er mee te maken krijgt regering”, want zij kunnen het met hun tonnen geld heel makkelijk reserveren voor hunzelf, kinderen, of kleinkinderen.

  Beantwoorden

 9. ·

  Gewoon betalen ,
  Je wilt toch niet dat ik een gewone Mercedes moet gaan
  rijden
  Van anderhalve ton
  Als jij gewoon netjes je mond houd ,en gewoon netjes betaald kan ik een gewone simpele Bentley van 2 en halv ton blijven rijden.
  Jij vind het toch ook dat ik dat verdient heb.
  Mijn salaris was ook maar 350.000 pj.
  En daar werkte ik soms wel 10 uur pm voor.

  Beantwoorden

 10. ·

  Twee jaar en 2 mnd 135€ netto inkomsten derving doordat onze regering de pensioen gerechtigde leeftijd optrekt, maar de WAO hiaat verzekering niet aangepast is, en die verzekeraars houden zich natuurlijk stil, Sociale partners en Tweede Kamer leden spring op de bres voor armoede in de toekomst.

  Beantwoorden

   1. ·

    Beste

    Hier loopt mijn wao hiaat uitkering tot 62.5 en ben helaas al jong afgekeurd. Nu zou mijn pensioen data op 65 blijven staan maar vandaag een brief naar 68 jaar, dus gat van 5.5 jaar ruim 20.000 euro, sparen is onmogelijk in de wao.
    Wie kan persoonlijk me uitleg geven over deze gevallen en is daar een vangnet voor? Het is te gek voor woorden, je komt al niet vrijwillig in de wao en dan doet de overheid niks aan deze gevallen. Ook bij aanvraag hypotheek kom je door deze grote gaten in de problemen.


  1. ·

   Helemaal mee eens. Ik zit in het zelfde schuitje. WAO gat verzekering bij de nv schade en bij bereiken van mijn 65 jarige leeftijd stopt deze. Ik ga er dan ruim 175 euro per maand netto op achteruit. mvg lex van dijk

   Beantwoorden

 11. ·

  Ook ik liep dit jaar tegen een inkomensverlies op omdat opeens mijn WAO-gat uitkering werd stopgezet omdat ik 65 werd. Dit was en werd mij door niemand verteld omdat dit een collectief contract met de werkgever was. Gezien bovenstaande reacties in 2015 uit de kamer op dit onderwerp vraag ik me überhaupt af waarom we nog gaan stemmen?? Er wordt toch niets aan gedaan, de gewone man kan verrekken. Je kan inderdaad beter statushouder of asielzoeker zijn. Ik kan zonder problemen op 63 jarige leeftijd door mijn werkgever op straat worden gezet na er 23 jaar te hebben gewerkt omdat mijn werk goedkoper in India kan worden gedaan, mijn tijdelijke pensioen moet opeens uitgekeerd worden omdat ik geen werkgeversverklaring meer kan overleggen, UWV denkt fijn, dit trekken we dus van uw WW uitkering af – weg pensioen!! De regering doet hier NIETS aan!!!!! En nu ik 65 ben, verlies ik ook nog eens mijn WAO-gat uitkering omdat volgens de verzekeraars de VVD én de PvdA versneld de AOW leeftijd hebben verhoogd en dat daarom de kosten voor de verzekeraars “torenhoog” werden om de uitkeringsleeftijd ook mee te laten gaan. Uit bovenstaand blijkt dat de politiek de schuld en de oplossing hiervan doorschuift naar private partijen. Wie komt er nu voor de werkende man/vrouw op? Ik heb 46 jaar gewerkt en moest op mijn leeftijd nog gaan solliciteren naar werk dat er niet is. Ik kan geen gebruik maken van dure wachtgeldregelingen of kruiwagen vriendjes voor een andere baan. Het zou de politiek sieren als ze eens een oplossing creëren voor dit soort alledaagse problemen. Duizenden mensen in Nederland hebben hier mee te maken. Dus geachte heren en dames politici wat denkt de politiek hier vanaf 2019 aan te gaan doen???? Bij voorbaat dank voor uw snelle reactie.

  Beantwoorden

  1. ·

   Hallo, ook ik word over 1,5 jaar 65 jaar, en ik heb een WAO uitkering (80 procent afgekeurd). Heb ook een WAO gat verzekering dus ik heb over 1,5 jaar ook 300 euro netto minder. Helaas is daar volgens de verzekering niets aan te doen. Heb 22 jaar geleden een bedrijfs ongeval gehad en kwam daardoor in de WAO. Mijn werkgever wordt schuldig verklaard en kreeg een boete van 750 euro, voor hem is de kous af. Voor mij gaan de gevolgen steeds verder, over 1,5 jaar weer een inkomensverlies van 300 euro netto. En niemand, ook de regering trekt daar zich iets van aan, hebben zelf een goed inkomen om zich bij te verzekeren.

   Mijn WAO gaat in op 67 jaar. Ook dan krijg ik een klein pensioen erbij, omdat ik 24 jaar me niet heb bij kunnen verzekeren (bouwde in 24 jaar geen pensioen meer op). Normaal loopt je pensioenverzekering gewoon door als je na een bedrijfsongeval in de WAO komt, maar mijn oude werkgever had dat niet gemeld heeft me gewoon bij de pensioenfonds gemeld als uit dienst gegaan en niet arbeidsongeschikt, dus over 3,5 jaar dus weer minder inkomsten dankzij overheid en lieve oude werkgever!!! Ik laat het hierbij anders raak ik nog verder in de put nu lichamelijk dan ook nog geestelijk.

   Beantwoorden

 12. ·

  Ik heb in 2004 een ongeval gehad buiten mijn schuld. Ben afgekeurd en had al een private (Grafische) aanvullende WAO verzekering. De pensioengerechtigde leeftijd was voor de ondertekening finale kwijting 65 jaar. Ik heb getekend. Een paar maanden later kwam de regering met ophoging naar 66.7 jaar. De regering neemt geen enkele stap om dit gat op te vullen. Wat kan ik doen, ik word dubbel gepakt. Een ongeval en geen respect van de regering.

  Beantwoorden

 13. ·

  Hallo ik heb ook een WAO hiaat verzekeringsuitkering bovenop mijn 100% WAO uitkering, en deze verzekering stopt op 65 jarige leeftijd, en de WAO loopt door tot 67 jaar, en dus 24 maanden 135 € netto minder in de maand, dus als minima echt een soort moord van de Overheid en Nationale Nederlanden, ze moeten dit echt terugdraaien want velen zullen hierdoor gaan piekeren en in een Depressie vallen en ook diverse mensen zelfmoord plegen door deze financiële ramp en of op straat terecht komen.

  Beantwoorden

 14. ·

  Waarom is er na al die jaren nog steeds geen oplossing voor het zgn. WAO hiaat? De AOW leeftijd is door de overheid verhoogd naar 67 jaar (en 3 maanden) en de verzekeringsmaatschappijen stoppen de hiaat verzekering met 65 jaar! Een gat van 2 jaar die de particulier zelf maar moet dichten. Zeer onterecht en niet rechtvaardig. De laatste jaren wordt zo’n beetje alles gecompenseerd door de overheid maar “zieke” mensen laat men stikken en die moeten (indien van toepassing) het zuur verdiende eigen huis maar verkopen. Daar heb je dan je hele leven hard voor gewerkt! En wat te denken van de gierende inflatie, sterk gestegen energie- en voedingskosten. Hier moet iets aan gedaan worden! Het betreft vele duizenden WAO’ers.

  Beantwoorden

  1. ·

   Ja geweldig he…dat heet dan een verzekering voor het wao gat waar jezelf voor betaald hebt. SUPER TOP.

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *