Ziek en Geen Loon

ziek

Vraag aan het CDA, de PvdA en de VVD (24 september 2014, kamerlid Heerma, kamerlid Tanamal en kamerlid Mulder)
Ik heb een vraag waar ik geen kant mee op kan. Ik heb gewerkt vanaf 2006 in vaste dienst. Ik ben vorig jaar februari ziek thuis komen te zitten. De arbo dienst heeft mij gezegd dat ik voorlopig niet kan en mag werken. Ik loop alle regels van de arbo dienst netjes na, wat ze van mij verwachten. Nu zit ik al 3 maanden zonder loon. Mijn baas betaalt mijn loon niet meer. Hij geeft mij geen ontslag en is ook niet failliet. Hij heeft wel zijn zaak dicht gemaakt, maar zijn andere zaken zijn niet dicht. Kan dat zomaar in Holland. Ik kan geen advocaat betalen. Ik krijg geen loon. Ik kan geen ontslag aanvragen. Kunt u mij vertellen wat ik kan doen? Het kan toch niet zo zijn als je altijd netjes heb gewerkt en dan ziek wordt, dat de baas dan maar zegt, ik betaal niet meer. Ik hoop dat iemand mij advies kan geven.

Antwoord van de VVD (25/9/14, kamerlid Mulder)
Hartelijk dank voor uw vraag. Wij raden u aan zo snel mogelijk naar het juridisch loket te gaan. Daar kunt u gratis juridisch advies in te winnen. Hoe? Dat kan via deze site: Het Juridisch Loket. Ook raden wij u aan op zeer korte termijn contact op te nemen met het UWV. Op basis van de gegevens die u in uw schrijven weergeeft, heeft u recht op twee jaar loondoorbetaling op basis van de ziektewet. Als Tweede Kamer controleren wij de juistheid van wetten. Wij treden niet tussen werkgever en werknemer. Omdat de uitvoering in handen is van uitvoeringsinstanties dient u gauw contact op te nemen met het UWV. Dat kan via: het UWV. Wij wensen u veel succes in deze vervelende situatie.

Antwoord van de PvdA (26/11/14, kamerlid Tanamal)
Met de vraagsteller heb ik persoonlijk contact onderhouden en haar geholpen met haar zaak.
Reactie vraagsteller: Beste Grace,
Ik wil U zeggen dat ik u wil bedanken voor het bellen met instanties en met mij. U heeft mij echt geholpen en rust gegeven door met mij te praten. Ik zou u graag een bloementje willen sturen als dat kan. Gewoon een kleinigheidje. Dank u. Een fijne dag.
Groet, Angelique en Cevdet

Geen antwoord van het CDA (24/12/14, kamerlid Heerma)
Na 3 maanden en twee keer rappelleren is geen antwoord ontvangen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *