Faillissementswet

faillissementswet

Vraag aan D66, de PvdA, de PVV en de VVD (24 juni 2015, kamerlid Berndsen, kamerlid Recourt, kamerlid Helder en kamerlid van Wijngaarden)
Er zijn de afgelopen jaren heel veel bedrijven failliet gegaan en evenzoveel priv├ę personen. Er gaat verschrikkelijk veel geld in om en er wordt bijna niets uitgekeerd aan de schuldeisers. Dit kun je gewoon lezen in de dossiers die online staan. We lopen in Nederland hopeloos achter bij alle andere Europese landen die wel een nieuwe faillissementswet hebben. Onze faillissementswet van 1893 loopt vreselijk achter de feiten aan. Een ondernemer die failliet is wordt nu zwaar afgeremd door de curator en de overheid. Eerst moet alles tot in de puntjes uitgezocht worden en als je dan als ex. ondernemer niet allert blijft gaat het jaren achter elkaar door en is de eindstand precies het zelfde als 6 jaar daarvoor. Dus je houd een berg schulden over maar je hebt er de afgelopen zes jaar niets aan kunnen / mogen doen. Leveranciers geloven nog steeds in jou maar kunnen niet veel omdat het faillissement nog loopt. Al die ondernemers die nu problemen hebben kunnen met elkaar de economie een boost geven. Maar dan moet hun dat wel gegund worden. Kan de Faillissementswet in Nederland worden aangepast met veel minder kosten voor de staat en de burgers, en veel meer opbrengst? Mijn ervaringen en mogelijke oplossing heb ik toegevoegd.

Antwoord van D66 (24/6/15, kamerlid Berndsen)
Vorige week is de nieuwe faillissementswet behandeld in de Tweede Kamer en deze is afgelopen dinsdag aangenomen. Nu moet nog behandeling in de Eerste Kamer plaatsvinden. Ik ga ervan uit dat deze wet ook daar positief beoordeeld zal worden.

Antwoord van de VVD (24/9/15, kamerlid van Wijngaarden)
Sinds kort hebben wij het faillissementsrecht van Foort van Oosten overgenomen. Wij zijn net als u van mening dat het faillissementsrecht snel en goed moet worden aangepast. Zoals mevrouw Berndsen al heeft aangegeven is er kortgeleden een nieuwe faillissementswet aangenomen in de Tweede Kamer. Maar er staan nog meer wijzigingen op het programma, zoals de Wet Continuïteit Ondernemingen. Dit wetsvoorstel moet ervoor zorgen dat bedrijven die failliet gaan sneller een doorstart kunnen maken. Wellicht is het voor u interessant om dit wetsvoorstel in de gaten te houden.

Geen antwoord van de PvdA (24/9/15, kamerlid Recourt)
Na 3 maanden en twee keer rappelleren is geen antwoord ontvangen.

Geen antwoord van de PVV (24/9/15, kamerlid Helder)
Na 3 maanden en twee keer rappelleren is geen antwoord ontvangen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *