Garantstelling Slachtoffers Oplichting

garantstelling
foto: chanpipat

Vraag aan het CDA, de PvdA, de PVV en de VVD (kamerlid van Toorenburg, kamerlid Recourt, kamerlid Helder en kamerlid van der Steur)
Acht jaar geleden ben ik slachtoffer geworden van oplichtingspraktijken van mijn ex-vriend. Twee keer heb ik de gang naar de rechtbank gemaakt en beide keren heeft de rechter mij in het gelijk gesteld (hier zijn papieren van bij de deurwaarder). Deze “meneer” moet mij het gehele bedrg (30.000 euro) terug betalen van de rechter inclusief rente. Nu ben ik al ruim 5 jaar aan het touwtrekken om mijn geld terug te krijgen met advocaat en deurwaarder. Deze hele zaak heeft mij ongeveer 10,000 euro gekost en tot nog toe niet heel erg veel opgeleverd (100 euro per maand zet geen zoden aan de dijk). Op TV hoorde ik iemand zeggen dat het kabinet zich hard wil maken voor slachtoffers en niet voor daders en daarom is mijn vraag: Is het niet mogelijk dat de staat mij schadeloos stelt (wat nu al gebeurd met slachtoffers van geweld- en zedenmisdrijven) en dat de staat het geld gaat verhalen op de dader. Op deze manier kom ik niet verder want deze meneer doet alles om onder zijn betalingsverplichting uit te komen en mijn financiële middelen zijn op dit moment echt uitgeput. Het moet toch niet zo zijn dat straks mensen die in de WW zitten een vrijbrief hebben om maar alles te doen wat God verboden heeft en dan wegkomen met het verhaal: Ik heb geen financiële draagkracht dus boetes (opgelegd door wie dan ook) betaal ik niet. Het zou dan een hele enge wereld worden want steeds meer mensen hebben weinig of geen financiële draagkracht. Verder heeft het dan ook geen zin om nog deurwaarders te hebben want die kunnen toch niets innen want: Van een kale kikker kun je geen veren plukken. Op deze manier gaan ook steeds meer mensen voor eigen rechter spelen. Ik ben tot op dit moment netjes gebleven en heb alles op de officiële manier afgehandeld maar ook voor mij is nu de bodem in zicht. Ik hoop dat U mijn vraag in behandeling wilt nemen en met mij zijn er nog veel meer mensen die slachtoffer zijn. Maak a.u.b. geen onderscheid: Ieder slachtoffer is een slachtoffer en probeer a.u.b. uw beloftes waar te maken.

Geen antwoord van het CDA (17/2, kamerlid van Toorenburg)
Na 3 maanden en twee keer rappelleren is geen antwoord ontvangen.

Geen antwoord van de PvdA (17/2, kamerlid Recourt)
Na 3 maanden en twee keer rappelleren is geen antwoord ontvangen.

Geen antwoord van de PVV (17/2, kamerlid Helder)
Na 3 maanden en twee keer rappelleren is geen antwoord ontvangen.

Geen antwoord van de VVD (17/2, kamerlid van der Steur)
Na 3 maanden en twee keer rappelleren is geen antwoord ontvangen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *