Lijfrente

lijfrente

Vraag aan het CDA, D66, de PvdA en de VVD (11 maart 2015, kamerlid Omtzigt, kamerlid Koolmees, kamerlid Groot en kamerlid Neppérus)
Ik heb in het verleden gespaard bij Reaal en Nationale Nederlanden om rond mijn 65e jaar een lijfrente te kopen. Dit bedrag is door belegging in fondsen gegroeid naar ongeveer € 10.000. Als dit nu in een lijfrente wordt gegoten van 5 jaar dan kan ik ongeveer € 165 per maand krijgen 5 jaar lang. Daar moet ik dan ieder jaar normaal mijn belasting over betalen. Geen probleem hiermee want ik moet het in het verleden ook aftrekken. Een andere optie is dat het bedrag ineens wordt uitgekeerd (afkoop dus). Dan moet ik naast de belasting ook nog 20% boete betalen. Mijn vraag is eigenlijk als ik het bedrag ineens laat uitkeren zou die boete van 20% dan niet kunnen vervallen als ik dit zelfde bedrag aflos op mijn hypotheek. Wilt u mij laten weten of u dit een goed idee vindt en voor wilt leggen aan de Minister of Staatssecretaris?

Antwoord van het CDA (15/4/15, kamerlid Omtzigt)
Bij het debat over woekerpolissen in de Kamer vandaag hebben we vandaag de vraag voorgelegd of de regering wil kijken naar wanneer de revisierente van toepassing dient te zijn. Immers veel mensen willen de polis graag beeindigen. Hoewel dat niet direct op deze situatie slaat, kan de reactie van de regering over twee maanden wel een opening bieden. Want na de volgende brief (van Dijsselbloem) zullen wij de discussie aanzwengelen wanneer je nu wel en niet revisierente moet betalen en daar zal ik dit voorbeeld zeker bij betrekken.

Geen antwoord van D66 (11/6/15, kamerlid Koolmees)
Na 3 maanden en twee keer rappelleren is geen antwoord ontvangen.

Geen antwoord van de PvdA (11/6/15, kamerlid Groot)
Na 3 maanden en twee keer rappelleren is geen antwoord ontvangen.

Geen antwoord van de VVD (11/6/15, kamerlid Neppérus)
Na 3 maanden en twee keer rappelleren is geen antwoord ontvangen.

1 reactie


  1. ·

    Nu heb ik bij verkoop van huis een levensverzekering lopen en bij ‘van uit betaling’ staat er alleen ‘bij overlijden’. Ben nu 8.000 euro kwijt. Reaal die weet het wel.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *