Meer Leerwerktrajecten UWV

Leerwerktrajecten
foto: mystic mabel

Vraag aan het CDA, D66, de PvdA en de VVD (kamerlid van Hijum, kamerlid Koser Kaya, kamerlid Hamer en kamerlid Azmani)
Zelf heb ik een VBO verzorgings diploma. Heb door persoonlijke omstandigheden niet kunnen studeren en wil dit nu graag oppakken. Ze zoeken steeds meer en hoger opgeleide mensen op de banenmarkt. Dus om een baan te vinden ben ik verplicht om me te laten bij-omscholen. Mijn financiĆ«le omstandigheden zijn er niet na dat ik kan gaan studeren voor 3 – 4 jaar zonder enige inkomsten. Ik woon op mezelf zoals de meeste mensen van 30 jaar of ouder en kan het dus niet betalen. Er is een oplossing en dat heet een leerwerktraject. Dit zou meer aangeboden moeten worden door het UWV. Er zouden daarvoor meer projecten moeten worden opgesteld, zodat de lager geschoolde mensen aan een baan kunnen komen. Of de studiefinancierings leeftijd zal omhoog moeten zodat we de kans krijgen op bij- of omscholing. Is er een oplossing voor mensen die graag weer actief willen worden op de arbeidsmarkt?

Antwoord van het CDA (26/3, kamerlid van Hijum)
Uw suggestie is om meer leerwerktrajecten aan te bieden, zodat ook omscholing mogelijk wordt. Het CDA is groot voorstander van meer mogelijkheden voor omscholing, als mensen werkloos worden of zich opnieuw op de arbeidsmarkt begeven. Wel is het hiervoor van belang dat opleidingen zich richten op het invullen van een concrete vacature. Het voortouw moet dan ook liggen bij bedrijven en sectoren die te maken hebben met een personeelstekort en die werklozen of herintreders in staat willen stellen om vacatures te vervullen. Minister Kamp werkt op dit moment op aandringen van het CDA aan voorstellen om werkgevers en sectoren te stimuleren om hiervoor geld uit te trekken. Dit gebeurt via het zogeheten ‘van-werk-naar-werk’ budget en ‘intersectorale scholing’ (ofwel omscholing naar een nieuw vakgebied), waarvoor de overheid een financiĆ«le tegemoetkoming geeft. We hopen dat hierdoor ook voor u nieuwe mogelijkheden ontstaan.

Geen antwoord van D66 (24/6, kamerlid Koser Kaya)
Na 3 maanden en twee keer rappelleren is geen antwoord ontvangen.

Geen antwoord van de PvdA (24/6, kamerlid Hamer)
Na 3 maanden en twee keer rappelleren is geen antwoord ontvangen.

Geen antwoord van de VVD (24/6, kamerlid Azmani)
Na 3 maanden en twee keer rappelleren is geen antwoord ontvangen.

1 reactie


  1. ·

    Goede morgen, mevrouw/mijnheer, ik ben een man van 53 jaar en momenteel werkloos en ben bang dat ik niet weer aan de slag kom. Wie bedenkt in godsnaam dat je door moet werken tot je 66 jaar, terwijl je met je veertigste al te oud bent voor de arbeidsmarkt. Dit is toch de reinste leeftijd discriminatie. Polen, Roemenen, alle soorten die je maar bedenken kan, worden hier heen gehaald. Voor een habbekrats laten werken en de politici maar schreeuwen dat Nederlanders niet werken willen. Ik voel me zo langzamerhand zelf een buitenlander. Als die zelfde buitenlander nou zelf de handen zouden gebruiken in eigen land, dan komen ze daar zelf ook uit de misere. Het is toch te gek voor woorden dat je hier in dit land toe moet kijken hoe je werk wordt afgenomen. Ik kan solliteren wat ik wil. Je hoort niks van die mensen terug. Ik vind dit diep triest. Vadertje Drees zou kwaad uit het graf opstaan, als die mee zou kunnen maken hoe het land hier na de kloten wordt geholpen door de politici. Als ze nodig vinden om de wereld te verbeteren moeten ze eerst bij zich zelf beginnen en niet altijd vooraan gaan staan met anderen landen te gaan helpen en eigen bevolking in hun hempie te laten staan. Groeten Marcel van Bree.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *