Vergoeding Taxivervoer Speciaal Onderwijs

vergoeding
foto: mooste

Vraag aan het CDA, de PvdA, de PVV en de VVD (kamerlid Ferrier, kamerlid Çelik, kamerlid Beertema en kamerlid Elias)
Mijn zoon van 10 jaar gaat per 2 april naar een nieuwe school voor speciaal basisonderwijs, omdat ze op de oude basisschool hem niet kunnen bieden wat hij nodig heeft op leergebied. De nieuwe school is 14 kilometer van ons huis en hij gaat daarom met de taxi. Ik heb bij de gemeente formulieren aangevraagd voor vergoeding van de taxi. Tot mijn grote verbazing moeten we een bijdrage van 462 euro betalen. Ik werk niet en mijn man werkt op de steenfabriek en werkt veel over en heeft soms weekend diensten zodat we rond kunnen komen. Hij blijkt ietsjes meer te verdienen dan het drempelbedrag van de taxivergoeding. Maar wij kennen meer kinderen die naar een speciale school gaan en waarvan beide ouders werken, 2 autos voor de deur hebben staan, 2x per jaar op vakantie enz. Mijn kind kan straks misschien niet meer naar school, omdat we het niet meer kunnen betalen en een ander die allebei werken krijgen het voor niks. Wij hebben er ook niet om gevraagd dat mijn kind niet goed kan leren en dat ze in ons dorp mijn kind niet kunnen helpen op die school. Ik wil graag weten waarom niet alles over een kam wordt geschoren. Dit vind ik oneerlijk. Ik hoop dat u mijn vraag kunt beantwoorden, waarom de een wel moet betalen en een ander niet.

Geen antwoord van het CDA (23/6, kamerlid Ferrier)
Na 3 maanden en twee keer rappelleren is geen antwoord ontvangen.

Geen antwoord van de PvdA (23/6, kamerlid Çelik)
Na 3 maanden en twee keer rappelleren is geen antwoord ontvangen.

Geen antwoord van de PVV (23/6, kamerlid Beertema)
Na 3 maanden en twee keer rappelleren is geen antwoord ontvangen.

Geen antwoord van de VVD (23/6, kamerlid Elias)
Na 3 maanden en twee keer rappelleren is geen antwoord ontvangen.

4 reacties


 1. ·

  Het slaat inderdaad helemaal nergens op. Wij hebben ook een kind op speciaal onderwijs. Wij wonen 30 kilometer van zijn school. We moeten hem zelf brengen want in een busje is hij niet te hanteren en een eigen taxi was volgens de gemeente te duur. We krijgen een kilometer vergoeding van ik geloof 19 cent per kilometer en daar moeten we het onderhoud van de auto ook van betalen. Hij is autist en kan niet functioneren in een grote groep. Door bezuinigingen werden vorig jaar de groepen groter gemaakt met als gevolg dat mijn zoon bijna een jaar tuis zat en ik mijn baan op moest zeggen om hem thuis zelf les te gegeven. De leerplicht geld in dit geval dus blijkbaar niet. Mijn man heeft gelukkig vast werk en met het beetje pgb kunnen we nu nog rond komen. Ondertussen heeft mijn zoon een nieuw medicijn (concerta) waar hij het perfect op doet en gelukkig weer halve dagen naar school kan, maar dat kost ons nog eens 50 euro extra per maand, want dat word niet helemaal vergoed. Door deze belachelijke bezuinigingen is niet alleen mijn zoon die net als iedereen recht heeft op onderwijs de dupe maar ons hele gezin. Je wordt gestraft als je een kind hebt met een handicap op alle mogelijke manieren, zo voel ik het. Wij hebben hier toch ook niet om gevraagd en dan lopen te zeuren dat er zo veel werkeloosheid is en dat dat er maar bezuinigt moet worden op uitkeringen om de mensen maar weer zo snel mogelijk aan het werk te krijgen. Ik wil wel hoor heel graag zelfs maar hoe moet ik dat er in godsnaam nog bij doen? Ik heb amper tijd voor mijn andere zoon en mijn huishouding. Laat iemand mij alstublieft vertellen hoe ik dat voor mekaar moet boxen.

  Beantwoorden

 2. ·

  Betreft: Taxivervoer Speciaal onderwijs (Tine-marcusschool te Emmen), Laar,(DLD) 19-08-2013: De reden waarom ik u schrijf, is omdat er geen enkele mogelijkheid bestaat om mijn zoon (Nighel Salvador) 10 jaar van Duitsland naar Nederland met taxivervoer te laten gaan. Dit omdat er niemand het taxivervoer kan vergoeden. Doordat wij naar Duitsland zijn verhuist i.v.m. verblijfsvergunning van mijn vrouw, heeft dit grote gevolgen gehad voor mijn jongste zoon vooral in het onderwijs waar hij een enorme achterstand heeft. Mijn zoon heeft de test doorstaan om aangenomen te worden op de Tine-marcusschool te Emmen omdat zijn taalachterstand zo groot is en hij heeft inmiddels een achterstand van 2 a 3 jaar. Mijn verzoek is of er een gemeente of instantie hier in de buurt van Emmen of Coevorden waar wij net over de grens wonen een vergoeding toestaan zodat mijn zoon Nighel gewoon naar de Tine-marcusschool te Emmen kan gaan. Beide van mijn kinderen gaan in Nederland naar school en ik ben ook gewoon werkzaam in Nederland. Tevens houdt hij er ook andere problemen aan over omdat hij continue uit de les wordt gehaald en totaal vreemde wordt voor de rest van de klas dit word ook bevestigd door de huidige school van Nighel (Parkschool) te Coevorden. Wij zijn verhuist naar Duitsland omdat vanwege problemen met diverse instanties over verblijfsvergunning voor mijn vrouw ze haar wilden uitzetten en omdat een verblijfsvergunnning geen kans van slagen had in Nederland. Mijn kinderen zijn in Nederland geboren bij mij als Nederlandse vader en Dominicaanse moeder met Duits verblijfsvergunning. Mijn kinderen hebben nu de Nederlandse nationaliteit en middels DNA test en vaststelling vaderschap via de Nederlandse rechtbank verkregen. We hopen spoedig uw antwoord te mogen ontvangen.

  Beantwoorden

 3. ·

  Wat een schande dat er geen antwoorden zijn gegeven. De heren verdienen zelf genoeg en hoeven over dit soort zaken zich niet druk te maken. Ze sluiten hun ogen voor de gevolgen van hun beslissingen, en duperen de zwakkeren van de samenleving. Ik schaam me voor het beleid van mijn eigen land. Europa vraagt 2 keer om miljoenen vanwege een rekenfout. Jullie besluiten om gewoon te betalen, en staan met een stalen gezicht te verkondigen, dat “we” heel “boos” zijn. Flikker toch op, we worden als sukkels behandeld. En dan niet het fatsoen hebben mensen als hier te woord te staan. Walgelijk. En ik weet zeker dat Nederland een groot deel van zijn welvaart zal moeten afstaan de komende decennia. Waarom is het niet bekend hoeveel wij betalen aan “lidmaatschap” aan de EU? Omdat de mensen dan weleens in opstand kunnen gaan komen. Denk maar niet dat de bezuinigingen op mensen met een beperking, de ouderen, de pensioenen, klaar zijn. We gaan een donkere tijd tegemoet, met de EU aan het roer. We zijn al een provincie inmiddels maar wel eentje met een goed geregeld potje voor iedereen. En dat moet verdeeld worden over alle provincies die er een zooitje van hebben gemaakt. Want de EU is 1. Kijk even naar de USA. Daar hebben ze het ook geprobeerd. Daar gaan we naartoe. Koste wat het kost. En vooral blijven lachen Rutte. Wat heb jij gedaan de afgelopen jaren voor je land behalve jezelf omhoog likken bij de EU. Ik ben er klaar mee. En 80% met mij.

  Beantwoorden

 4. ·

  ik heb een kind op sbo en moet op de 500 betalen en is heel kinderbijslag voor een jaar onderhand. Kind is van school gegooid en via het kind gegaan eerst noodschool toen sbo en nu komt buskosten en als het mee kon niets ik voel me best schit normaal kind hoeven ouders niets en zn kind moet al met zn shit bus en al en dan nog is ouders met een straf bij betalen ik vind 500 per kind in zn bus gemeente niet veel helpt en dan in me 2 ww s komen er wel buitenlanders mag ik u handtekening want dan krijg ik u kast voor niets! hoezo krijg je discussie s en mensen over een kant ik kan dit niet zo maar steeds betalen met 2 ww s en inhalen kosten van ww s en gemeente belasting en al ik wil dat er is goed gekeken word voor me want heb ook beugel extra en een bril en een die op roc zit veel geld kost!

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *