Ontduiken Transitievergoeding

ontduiken
Vraag aan de PvdA (8 mei 2017, kamerlid Asscher)
Daar ik 36 jaar aaneengesloten bij de zelfde werkgever zeer zwaar handmatig werk heb verricht, ben ik helaas 100 procent afgekeurd. In beide handen artrose. Voor alle werkzaamheden kom ik niet meer in aanmerking voor werk. Mijn werkgever houd mij in dienst om de transitievergoeding te ontduiken, maar ik maak ook geen enkele kans om daar ooit nog enig werk te verrichten. Hoe kan dit? Zo zijn er vele mensen die dit ook zijn overkomen. Moeten zulke werkgevers bij wet niet eens aangepakt worden? Kunt u hier een speciale wet voor maken, voor mensen die toch nooit meer aan het werk komen en ook daar nul procent kans maken om bij hun eigen werkgever nog aan het werk te komen?

Geen antwoord van de PvdA (8/8/17, kamerlid Asscher)
Na 3 maanden en twee keer rappelleren is geen antwoord ontvangen.

1 reactie


  1. ·

    Mijn vraag is, gaat het wetsvoorstel nog wel door over de compensatie voor de werkgevers voor de transitievergoeding uit het potje van het algemeen werkloosheidsfonds (awf). Ik ben na 29 jaar op straat komen te staan door ziekte slijtage in mijn rug. Het UWV wil mij niet voor een gedeelte afkeuren. Ik kom uit op 31.8%. Het UWV geeft zelf al aan dat ik niet veel meer kan en mag doen (zeker mijn werk in de bouw niet meer). Het werk UWV zegt zelfs dat het heel moeilijk wordt om nog aan werk te komen vanwege mijn klachten. Dus u begrijpt, ik sta met mijn rug tegen de muur.
    Na 2 jaar ziektewet houd mijn werkgever me nu dus sinds 11-01-2017 in een slapend dienstverband. Dus nu wil ik graag weten of het wetsvoorstel er nog komt of niet. Mijn werkgever wil mij wel afkopen voor een schijntje 1/4 deel, maar als dan later blijkt dat het wetsvoorstel toch door gaat met terugwerkende kracht dan heb ik mijn eigen goed te pakken. Ik heb inmiddels begrepen dat er in Nederland meer dan duizend werknemers met dit probleem zitten en daarom vraag ik hoe gaat dit nu verder namens al die mensen?

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *