Fulltime Werken tot AOW

fulltime
Vraag aan 50Plus, de PvdA, de PVV en de SP (9 mei 2017, kamerlid van Rooijen, kamerlid Asscher, kamerlid de Jong en kamerlid van Kent)
Graag het voorstel in de tweede kamer aankaarten om onderscheid te maken met oudere mensen die reeds meer dan 45 jaar fulltime hebben gewerkt en als uitzondering op huidige wetgeving met 65 hun basispensioen AOW kunnen ontvangen. Ik heb er zelf reeds 47 jaar opzitten en ben 64. Hoop binnenkort antwoord van u te ontvangen.

Antwoord van de SP (24/5/17, kamerlid van Kent)
De SP is voor het verlagen van de AOW leeftijd naar 65 jaar. We willen ook de AOW uitkering verhogen en een overbruggingsregeling voor mensen die eerder willen stoppen met werken. Het is ook zo dat wanneer mensen langer moeten doorwerken een jongere de plek niet kan opvullen. Wij pleiten dus niet alleen voor respect voor de ouderen door hen ook de verdiende vooruitgang te bieden, maar ook zekerheid voor de jongere die een baan kan krijgen en net als de oudere voor zijn oude dag kan gaan sparen. Het is dus voor beide generaties goed en het is dus totaal niet nodig om generaties tegen elkaar op te zetten.
De FNV heeft onlangs gepleit voor een flexibel AOW waarbij de zware beroepen zoals de bouw na een flink aantal jaar werken met pensioen kunnen. De SP sluit zich bij dit initiatief aan omdat het een verbetering is ten opzichte van de huidige situatie.

Antwoord van de PvdA (30/5/17, kamerlid Asscher)
Hartelijk dank voor uw vraag. We zullen de inhoud van uw vraag meenemen voor het werk van de PvdA-fractie. Door de grote hoeveelheid vragen zijn wij helaas niet in staat om elke vraag afzonderlijk te beantwoorden. Bij voorbaat dank voor uw begrip.

Antwoord van 50PLus (9/8/17, kamerlid van Rooijen)
Ons standpunt hierover staat heel duidelijk verwoord op de website van 50PLUS: ‘AOW leeftijd terug naar 65 jaar‘. mvg

Geen antwoord van de PVV (9/8/17, kamerlid de Jong)
Na 3 maanden en twee keer rappelleren is geen antwoord ontvangen.

2 reacties


 1. ·

  Vraagje aan de kamerleden van Kent en Asscher die op mijn vraag hebben gereageerd: Is mijn bovenstaande vraag al op de agenda van de Tweede Kamer gezet?

  Beantwoorden

  1. ·

   Graag een antwoord op mijn vragen hier boven van de kamerleden Kent en Asscher. A.s. vrijdag 15 september heb ik er al weer 48 werkzame jaren opzitten!

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *