Verborgenheden aan het Firmament

verborgenheden
Vraag aan de SGP (25 december 2017, kamerlid van der Staaij)
Waarom zoveel verborgenheden aan het firmament die onze natuur cq de schepping verpesten. Wat is er gaande? Worden we voor de gek gehouden? En wat komt er op de aarde terecht voortvloeiend uit die verborgenheden (Chemtrails). Ik zou hierop graag een eerlijk Christelijk en zuiver antwoord ontvangen.

Antwoord van de SGP (8/1/18, kamerlid van der Staaij)
Bedankt voor uw vraag. Ik kan me voorstellen dat u zich door allerlei alarmerende berichten en door wat u daar in de lucht van herkent grote zorgen maakt. De schepping is het waard om goed beschermd te worden. In het geval van de zogenaamde chemtrails vraag ik me af of sprake is van bewuste, grootschalige vervuiling van de lucht. De artikelen en filmpjes die ik tot nu toe gezien heb, waaieren alle kanten op en komen op mij niet heel overtuigend over. Volgens mij gaat het om condensvorming. Warme lucht die door vliegtuigmotoren uitgeblazen wordt, botst met de ijskoude lucht in de hogere luchtlagen en condenseert. Deze condensstrepen- en wolken kunnen uitwaaieren en wonderlijke vormen aannemen. Ook kun je afhankelijk van de stand van de zon aparte lichteffecten zien. Maar, het kan zijn dat ik bepaalde dingen over het hoofd zie.
Een zorgpunt is het fenomeen geo-engineering. Ik heb begrepen dat er al serieus onderzoek naar plaatsvindt. Dat heeft een duidelijke morele kant. Men wil proberen om via geo-engineering de klimaatverandering tegen te gaan. Maar, om daadwerkelijk de opwarming van de aarde te kunnen vertragen via geo-engineering zal heel fors ingegrepen moeten worden in de klimaatsystemen. Dat klinkt niet goed en lijkt op ‘voor God spelen’. Ik las ook dat geo-engineering grote risico’s met zich meebrengt. De wetenschappelijke kennis van alle klimaatsystemen en wisselwerkingen is beperkt en we kunnen daarom de gevolgen van geo-engineering niet goed doorzien. Het zou zomaar kunnen dat het op grote schaal toevoegen van bepaalde stoffen aan lucht of zeewater een klimaatverschijnsel als bijvoorbeeld El Nino versterkt. We houden dit in de gaten. Ik heb echter ook begrepen dat geo-engineering in de praktijk nog nauwelijks toegepast wordt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *