Sluierbewolking of Chemtrails

Sluierbewolking

Vraag aan D66, GL, de PvdA en de SP (11 mei 2011, kamerlid van Veldhoven, kamerlid van Tongeren, kamerlid Samsom en kamerlid Jansen)
Vandaag was er volgens het weerbericht op de tv veel sluierbewolking zichtbaar boven Nederland. De afgelopen vier jaar heb ik regelmatig foto’s gemaakt van dit soort formaties. Ik heb twee foto’s toegevoegd. De eerste foto is genomen op een zonnige dag in juni 2007 en de tweede foto vandaag aan het einde van de avond. Kunt u me verzekeren dat in beide foto’s alleen maar hoge sluierbewolking zichtbaar is en geen chemtrails gevormd door de uitlaatgassen van vliegtuigen aanwezig zijn?

 

20 juni 2007
11 mei 2011

 

Antwoord van GL (12/5/11, kamerlid van Tongeren)
GroenLinks is ook op de hoogte van de bevindingen rondom de zogenaamde chemtrails. Omdat de wetenschappelijke bewijzen nog onbekend zijn in deze zaak, zijn wij nog wat terughoudend met het innemen van een standpunt in deze. Het gaat vaak nog om geruchten dan harde wetenschappelijke bewijzen. Wij nemen uw signaal serieus en houden het in de gaten. Mochten er ontwikkelingen zijn en de wetenschap met negatieve bevindingen komen rondom de chemtrails dan zullen wij daar op inspelen.

Geen antwoord van de SP (12/5/11, kamerlid Jansen)
Zal geen antwoord geven op deze vraag.

Geen antwoord van D66 (11/8/11, kamerlid van Veldhoven)
Na 3 maanden en twee keer rappelleren is geen antwoord ontvangen.

Geen antwoord van de PvdA (11/8/11, kamerlid Samsom)
Na 3 maanden en twee keer rappelleren is geen antwoord ontvangen.

Antwoord van de SP (11/11/15, Medewerker SP Tweede Kamerfractie )
De SP weet van experimenten met het in de atmosfeer brengen van deeltjes. Dit zijn voor zover ons bekend kleinschalige experimenten voor militaire en klimatologische onderzoeken. Eerder stelde SP in Brussel al eens vragen over vermeende chemtrails. Daarop werd overigens ook al niet ontkennend geantwoord. Er is dus zeker geen sprake van een groot geheim of complot. Er zijn ons geen bewijzen bekend dat dit in Nederland op grote schaal zou gebeuren en dat er schadelijke gevolgen voor mens en milieu. Wij zien dan ook geen enkele aanleiding om dit politiek op de agenda te zetten.
Mochten er in de toekomst harde feiten en bewijzen zijn dat er weldegelijk schadelijke gevolgen voor mens en milieu zijn dan horen wij dat uiteraard graag. Maar de youtubefilmpjes en websites die ons tot op heden zijn toegezonden doen met alle respect voor de afzenders eerder afbreuk dan dat ze bijdragen aan het gevoel van urgentie aan onze kant.

Chemtrails op 21 juli 2013

Chemtrails in de avond van 21 juli 2013
Chemtrails in de avond van 21 juli 2013

Waarom zijn ze aan het sproeien?

Een uitgebreide film over de effecten van ‘geo-engineering’. De gevolgen van o.a. aluminium-, barium- en strontium-oxides op het klimaat, flora, fauna en natuurlijk uiteindelijk ook ons . Why in the world are they spraying?

Sylphs en HAARP in Nederland

Sylphs in Nederland
Sylphs in Nederland
HAARP en chemtrails in Nederland
HAARP en chemtrails in Nederland

Chemtrailing

55 reacties


  1. ·

   Onze politici zijn lafaards. Durven niet de waarheid te zeggen. Bang voor complot denkers uitgemaakt te worden, terwijl in Duitsland de schadelijke chem stoffen bij mens en dier veel kwaad doet. Er zijn overal metingen geweest en overal was aluminium ver boven de toegestane normen! Mensen zijn voor politici niet belangrijk en om de ophef over het ‘Accord van Parijs’ maar te zwijgen. Niets helpt als we vanuit de lucht met gif besproeid worden en al onze moeite om de natuur op te schonen verloren moeite is!

   Beantwoorden

 1. ·

  Vraag aan D66: Waarom sproeien vliegtuigen chemicaliën rond, terwijl dit schadelijk is voor zowel mens als milieu?

  Beantwoorden

  1. ·

   M.i. voert het Amerikaans militair-industrieel-complex een wereldwijd experiment uit om een hogere luchtlaag(5-6km) te voorzien van oa zware metalen om die statisch te kunnen laden-dus de aarde te voorzien van een geioniseerde laag. Door experimenten door Nikola Tesla vorige eeuw weten we dat daar bv aardbevingen mee gecreerd kunnen worden. Door middels installaties zoals HAARP deze laag te beinvloeden kan men orkanen,cyclonen creeren. Ook,mits grootschalig genoeg opgezet het weer enorm beinvloeden wat-strijdig met internationale verdragen omtrent geoengineering- wat als oorlogswapen ingezet kan worden. Ongezonde bijeffecten op de bevolking hebben nog nooit militairen ervan weerhouden middelen op basis van ethiek niet in te zetten-en ook hier blijkt dit weer het geval! Wat er nog meer uit vliegtuigen gesproeid wordt of kan worden durf ik me bijna niet voor te stellen-deze wapentechnologie kan te makkelijk ontaarden in een “genocide”project waar Adolf Hitler jaloers op zou zijn geweest. Voorlopig hebben alle landen in Europa zo’n last van hoge sluierbewolking dat de blauwe lucht door een enigszins melkwitte sluier niet meer “hemelsblauw”is en ik s’nachts de sterren -zoals de poolster,grote en kleine beer enz helemaal niet meer kan waarnemen!!! Waarom overheden niet ingrijpen is voor mij volstrekt onduidelijk: is dat een aanwijzing dat Amerikaanse legeractiviteiten prevaleren boven de zgn democratieen in andere landen? Ik vind deze ontwikkelingen laakbaar en zeer zorgwekkend! Ben

   Beantwoorden

   1. ·

    Anders ik wel, fotografeer het nu ook iedere dag! Ze zijn zeer extreem ernstig nu bezig, en het maakt me echt ziek! Je merkt sneller een droge mond te krijgen en soms proef je gewoon een ijzer achtig smaakje erdoor in je mond! Dit kan nooit gezond zijn! Dit moet accuut stoppen!


 2. ·

  Ik maak mij ernstig zorgen over vliegtuigen die al 3 dagen boven Utrecht aan het kriskrassen zijn en patronen achterlaten, die blijven hangen tot er een witte waas overblijft. Het lijkt wereldwijd regelmatig te gebeuren. Ik ken het verschijnsel als chemtrails. Google geeft duizenden hits op dit trefwoord. Er zijn veel theorieën te vinden, geen van alle erg vrolijk makend. Kunt u mij vertellen wat er gebeurd? Hier een tweetal 360 graden foto’s van dit verschijnsel uit het beatrixpark in lunetten, Utrecht van 16 en 17 januari 2012. Oordeelt u zelf, dit zijn toch geen condenssporen? http://360.io/bbHJBV en http://360.io/XJuTgG

  Beantwoorden

 3. ·

  Het is nu juni 2012. Ik vind het raar dat er geen antwoord komt. “Ik maak mij ernstig zorgen over vliegtuigen die al 3 dagen boven Utrecht aan het kriskrassen zijn en patronen achterlaten, die blijven hangen tot er een witte waas overblijft.” Dit ben ik op youtube ook tegengekomen toen ik iets op zocht over wolken. Het is wel heel raar. Als het waar is raken mensen ziek van te weinig zon licht (vitamine D, lage levels veroorzaken een slecht immuunsysteem, en zelfs kanker uiteindelijk (zie vitaminedtekort.com/nl) en chemische overbelasting waardoor mineralen en vitamine B tekorten ontstaan. Dat betekend achteruitgang van stofwisselingsprocessen en verslechtering van de organen, waardoor er “ziekten” ontstaan. Natuurlijk zijn er veel geruchten hierover, omdat je als je 1 ding leest ongerust wordt. Ga je verder kijken dan zijn het geen geruchten meer. Dan zijn het een heleboel ERG vreemde verhalen en foto’s en filmpjes bij elkaar die GEEN duidelijkheid lijken te krijgen. Maar ik vond ook, dit kan je niet afdoen met “het zijn inderdaad rare geruchten. punt” En wetenschap.. tsja wat is wetenschap. Een paar vragen onderzocht en beantwoord door de juiste autoriteit. De juiste vragen stellen blijft menselijk lastig! Ach maar hier krijg ik dan toch weer een warm hart van: “Onze vrienden in hogere sferen drukken ons op het hart dat we de vliegtuigstrepen boven ons moeten begroeten met gevoelens van vergeving en liefde naar de piloten toe, in plaats van angst en haat. Uiteindelijk heeft iedereen zijn eigen levenslessen te leren, en kunnen we niet oordelen over de daden van een ander.” Er komt een dag dat de laatste chemtrail getrokken wordt, en dan zal karma bepalen hoe de zaken afgewikkeld worden voor iedereen die betrokken was bij deze zwarte operatie.” http://www.hetgrotereplaatje.nl/chemtrails.html

  Beantwoorden

 4. ·

  Nu inmiddels 2013 en de strepen aan de lucht zie ik veel vaker geplaatst worden. Nog steeds geen wetenschappelijke gronden?

  Beantwoorden

 5. ·

  Ik wil een oproep dan aan allen politieke partijen, om het fenomeen chemtrails, en tevens het wetenschappelijke HAARP project, te onderzoeken. Ik ben genoodzaakt mij hiervoor in te zetten, aangezien dit boven mijn eigen hoofd, en dus, in ons Nederlandse luchtruim, afspeelt! Ik verwonder mij zeer dat dit een vorm is van geo-engineering / weather modification, die zich bewijsbaar afspeelt op grote schaal, zonder dat ik en al mijn mede burgers hiervan op de hoogte zijn gesteld. Er is nooit een democratisch besluit over geweest, omdat het zeker zal worden weggestemd. De effecten van chemtrailing en van het HAARP systeem, gaan in tegen al de rechten van een mens. Ik wil eisen dat u allen dit serieus neemt, en op een open eerlijke wijze naar buiten te brengen, zodat elke Nederlander een stem kan krijgen indeze, door informatie voorziening van jullie, van de politieke kant. Het is allang bekend dat er o.a. barium, aluminium en strontium, vanuit o.a. vliegtuigen wordt gesproeid, zelfs radioaktief strontium. Vragen naar wetenschappelijk bewijs lijkt mij vreemd, u kunt en bent zelfs verplicht, dit zelf op te zoeken. De afgelopen weken rond de 15de april 2013, word er door heel nederland aktief gesproeid. Ik heb foto’s. Tevens is deze week nog HAARP aktief geweest boven ons land. Dit bizarre fenomeen vereist u direkte aandacht en die vraag ik u bij deze, als een goed medemens van u zijnde.

  Beantwoorden

  1. ·

   Ik heb al zo vaak gevraagd ook aan gemeente stop met chemtrails ik stik zowat ik denk dat wij daardoor zoveel zieke mensen hebben. Mijn longarts geeft toe dat chemtrails bestaan. Ik begrijp niet waarom wij niets doen

   Beantwoorden

 6. ·

  Ik vraag me af of de regerings-lieden niet bang zijn dat ze vermoord worden om deze oorlogsmisdaad?

  Beantwoorden

 7. ·

  Al in 1977/78 werd door het KNMI illegaal Nano’s als experiment in de atmosfeer verspreid vanaf de Cabouw toren bij Lopik. Deze lui voorspellen het weer op basis van chemicaliën, toen en nu nog meer.
  Lees hier het hele experiment: http://www.jsirwin.com/Cabauw1983JanuaryReport.pdf Op pag. 109 onderaan: NG -m3, dat zijn afkortingen voor nano release. HEXAFLUORIDE en SULPHER verpakt met NANO erin. Nano zo maar in de atmosfeer verspreiden kan dodelijk zijn, het KNMI moet hier voor ter verantwoording worden geroepen.

  Beantwoorden

 8. ·

  Gewoon eens beluisteren wat deze man (Coen Vermeeren, TU Delft) te zeggen heeft! Er zijn dus groeperingen die de gevolgen bestrijden niet de oorzaak. Dat de gehele wereld met zijn hele natuurlijk evenwicht daardoor naar de kl………………. gaat wordt van generlei belang geacht.

  Beantwoorden

 9. ·

  Vandaag, 18 Mei 2014, al een paar dagen vliegtuigen die bezig zijn. Je kunt ook duidelijk onderscheiden tussen CHEMtrails en contrails. De contrails verdwijnen vrij snel en de Chemtrails waaieren uit in een witte waas. Aan de horizon niets dan onnatuurlijk wit. Inmiddels hele lucht onnatuurlijk wit van de chemische waas. Wie dit nog niet kan zien met eigen ogen dat dit tegennatuurlijk is, is ziende blind!

  Beantwoorden

 10. ·

  Het verbaast me dat er nog steeds zo’n enorme stilte is in de mainstream media over dit onderwerp. Inmiddels is het toch duidelijk dat er flink wordt gemanipuleerd met het klimaat. Heel YouTube staat vol met materiaal hierover. Nu er meer heldere dagen zijn zie ik weer elke dag die strepen en die mistige sluiers. Soms vliegen ze met zijn vieren parallel en trekken de streep patronen. En vervolgens zie ik dan van die golf reliëfjes verschijnen; zichtbare frequentie golven. Wat is het grote geheim jongens? Wanneer krijgt de politiek nou eens de ballen om de waarheid te spreken?

  Beantwoorden

  1. ·

   Mainstream media is in het bezit vd mensen die de chemtrails maken. Daarom hoort jan met de pet er niet van.

   Beantwoorden

 11. ·

  Een debat over zwarte piet schijnt hoger op de agenda te staan. Vier jaar later nog geen antwoord kunnen vinden?

  Beantwoorden

 12. ·

  Volgens mij worden we door de regelmatige besproeiing rustig gesteld door middel van fluoride of andere rotzooi, omdat we ons anders zouden weren tegen zulke praktijken waarmee het volk verrast wordt, zoals vluchtelingen, zorg, pensioen, haarp, nwo etc. Ik hoor graag dat het iets anders is. Ben benieuwd of men ooit antwoorden krijgt.

  Beantwoorden

 13. ·

  Hey, ik heb een email geschreven aan de SP en de Partij voor de dieren (en meerderen) en deze 2 hebben antwoord gegeven! De SP heb ik een 2e mailtje geschreven omdat ik niet helemaal tevreden was met het antwoord, en ja, daar heb ik geen antwoord op gehad. Volgens de SP gaat het om ‘kleinschalige’ experimentele en militaire projecten en wordt zelfs toegegeven dat er ‘deeltjes’ in de atmosfeer gespoten werden en het niet bekend is dat het in Nederland op grote schaal zou gebeuren en dat er schadelijke gevolgen zouden zijn voor mens en milieu. Ze zeiden mochten er bewijzen zijn horen hun dat graag! Ook zeiden ze dat ze de urgentie er nog niet van inzien om er vragen over te stellen en als wij video’s, websites en foto’s bleven sturen dat het hen afbreuk zal doen aan de urgentie aan hun kant. Contactpersoon was: Erna de Goeij, een medewerker 2e kamerfractie van de SP. Groetjes Johan Pluijmen

  PS: Ik maak me diep zorgen over dit chemtrailgebeuren en wil er alles aan doen dit te stoppen. Ik ben er bijna dagelijks mee bezig en het maakt me inmiddels bijna waanzinnig. Mijn problemen hiermee zijn buiten het feit dat het mens en milieu inderdaad kapotmaakt. De opwarming van de aarde en onze warme winter veroorzakend, ook nog eens iets zegt over de wereld- en Nederlandse politiek, als dit dus waar is (en ik heb gevonden dat dit zo is). Hoe slecht is het dan gesteld met het respect en de bescherming die onze politiek voor het volk heeft? Denk daar eens aan? Er moet wat gebeuren, en wel NU!

  Beantwoorden

  1. ·

   Hallo Johan.. Kun je die email zelf ook online zetten? Groeten Robert

   Beantwoorden

   1. ·

    Het antwoord dat Johan van de SP heeft gekregen op 11 november 2015 is in het bericht boven toegevoegd.


 14. ·

  Hallo beste mensen, Ik ben geboren in 1958 en herinner me nog héél goed aan mijn kindertijd. Ik was gefascineerd door die mooie wolken aan de blauwe hemel. Mijn grootmoeder sprak dikwijls over de ‘azuurblauwe’ hemel. Dat is natuurlijk verleden tijd. Enkel vorig jaar kan ik me één enkele dag herinneren waar ik een blauwe lucht met de normale wolken kon beobachten. En verder was er ook één dag met een volledig blauwe hemel. Dat was alles. En dat was vroeger niet zo. Toen had je periodes met dagen en soms weken van vast standvastig weer. Hierbij herinner ik mij aan een paasvakantie in de jaren 80. Het juiste jaar weet ik niet meer, maar het was één van de jaren 1984, 1985 of 1986. Ik herinner mij dat nog goed omdat na deze vakantie ook het mooie weer voorbij was. Maar ik weet nog goed dat we toen twee weken prachtig weer hadden. Dit is uiteraard lang geleden en komt zelden of niet meer voor. Mij is dat beginnen opvallen enkele jaren geleden maar ik schonk hier geen aandacht aan. Toen ik eind 2013 een aantal dingen ‘raar’ begon te vinden, was dit één van de thema’s welke mij het meest heeft aangegrepen. Geloof het of niet, maar ik ben daar wekenlang zwaar depressief en zelfs ziek van geweest. En het zijn niet alleen deze chemtrails maar ALLE andere leugens, het is ongelooflijk.
  Ik lees dit hier ook van andere mensen, mensen die daar constant met bezig zijn. Het is inderdaad erg moeilijk om daar mee om te gaan. Aangezien ik eigenlijk bijna uitsluitend Duitstalige sites bekijk (ik hoor graag Duits) en al ruim twee jaar de alternatieve media volg uit Duitsland, Oostenrijk, heb ik mijn leven opnieuw kunnen inrichten. Zo waren voor mij de uitzendingen van Querdenkten TV, de vele andere voordrachten van honderden mensen een bron van inspiratie. Zo heb je bv. Andreas Popp, Andreas Claus, Werner Altnickel, Jo Conrad, Alexander Wagandt erg leerrijk en behulpzaam. VRT, NOS, ARD, ZDF, BBC en andere bekijk ik al bijna één jaar NIET meer. Heb ik iets gemist? Neen, integendeel, ik heb mijzelf een plezier gedaan omdat de manipulaties en halve waarheden mijn gezondheid niet ten goede komen.
  Persoonlijk heeft geld me nooit geïnteresseerd, ik leef zo eenvoudig mogelijk, heb mijn twee honden en probeer zoveel mogelijk gezond te leven. Maar gezien deze chemtrails het enige probleem was dat bleef hangen naast alle andere leugens, neem ik extra Vitamine C daar dit héél belangrijk is gezien alle vergif dat ons omgeeft. De reden waarom ik dat doe is omdat ik per toeval een documentaire zag van vorig jaar op Youtube uit Japan over Fukushima. Daar hebben ze bij sommige werkers in de kapotte centrale extra grote hoeveelheden vitamine C toegedient. Ik heb de link niet direct bij de hand maar zal hem één dezer dagen posten. Het is Engelstalig ondertiteld en er spreken ook Engelse artsen.
  Ik ben de laatste 20 jaar niet meer ziek geweest, heb me nooit laten vaccineren, ook mijn beide kinderen niet. Wat de wet zegt interesseert mij niet meer. Ik ga er vanuit dat de ene mens niets meer of minder waard is dan de andere. Gezien ik niemand tekort doe door sommige zaken te weigeren kan men mij ook niks verwijten. Beste groeten vanuit België en ik laat nog iets weten. Peter

  Beantwoorden

 15. ·

  Ronduit SCHANDALIG dat wij mensen als PROEFKONIJN worden gebruikt. Voel je nou niet zelf aan dat iedereen zo een pijp MOET roken. Er zijn dan wellicht geen wetenschappelijke bewijzen dat het een negatief effect heeft op milieu, maar de bewijsvoering is vaak uitermate lastig. Net als roken, dat 20 jaar geduurd heeft alvorens ‘wetenschappelijk’ werd bevonden dat het longkanker veroorzaakt. Wel het lichaam kuchtte al veel langer. Alvorens zo’n actie goed te keuren, zou een 50 jarige termijn meer op zijn plaats zijn. Maar ik hoop dat de kanker golf van nu de ogen openen. Nu moeten wij dus allemaal roken omdat de politiek dat toelaat. Bedankt heren. Als mensen klachten hebben, zou ik het maar eens serieus gaan nemen. Sommige mensen zijn namelijk wel helder, en hun feedback snijdt wel hout. Wie voelt nu niet aan dat chemtrails in de winter (vandaag werden wij hier in West Friesland gesproeid) geen enkele bijdrage heeft aan afkoeling van de aarde? En vermoedelijk worden chemtrails gewoon gebruikt, en met een ‘positief intentie’ uitgelegd naar de bevolking toe, om allerlei chemicalien te lozen. Onder het motto, als we het maar wijd verspreiden, schaadt het niet.

  Beantwoorden

 16. ·

  Het wordt tijd dat de media ook eens hier op inspeelt, want de chemtrails worden er steeds meer ook zijn ze begonnen me chemboms in gebieden waar weinig mensen zijn. Jongsleden heb ik de brief naar de sp lid roemer en naar diverse weermannen gestuurd maar nog geen reactie terug gekregen! Zie brief:

  Geachte Mr Roemer,

  Ik ben een bezorgde burger die zich bezorgd  maakt over de chemtrails die we zien in de lucht.

  Dit zijn chemicaliën die over ons uit gesproeid worden door vliegtuigen, onder andere aluminium, onder het mom ‘geoengineering. Ze beïnvloeden onze gezondheid en aarde.
  Mijn vraag aan u, weet u hiervan en waarom wordt dit niet met het publiek gedeeld dat dit gebeurd? 
  Ik weet u heeft weinig tijd maar u bent ook een van de weinige Kamerleden die nog gewerkt heeft en zich daarom nog kan inleven met de gewone burgers.
  Dus, zou u tijd kunnen nemen en deze video helemaal bekijken en me u reactie delen en misschien hier vragen over te stellen in de kamer!
  Zie link: https://youtu.be/7C5TFTkblKQ

  Bvd. Vriendelijke Groet, Eric Lorenzini. 

  Beantwoorden

  1. ·

   Hallo allemaal, google op chemtrails en petitie, dan komen er verschillende petities tevoorschijn. Tekenen met zn allen!

   Beantwoorden

 17. ·

  Het is schadelijk! Soms in de VS dwarrelen er een soort van spinnenwebben naar beneden vanuit de lucht, die hoog vereikt gif bevatten. Heeft her en der in de VS al gezorgd voor geboorte afwijkingen. Is men nu echt zo onwetend? Op internet is genoeg te vinden die op waarheid en wetenschappelijk onderzoek gebasseerd zijn. Jammer dat men het kennelijk weinig boeit, op zich verbaasd het me niet aangezien punt 1 op agenda 21 is het grootste probleem der moeder aarde de overbevolking en ja als zogenaamde oplossing hebben ze het plan bij de geheime genootschappen om ons te decimeren als bevolking ( Depopulatie ) doormiddel van vaccins die niet deugen en meer dan alleen het gene bevat wat het eigenlijk alleen zou moeten bevatten, door middel van chemtrails worden we besproeid met gif ook op internet genoeg te vinden, het is tevens al bevstigd dat het gebeur. In de VS bestaat er in het echt een chemtrail acadamy waarmen speciaal wordt opgeleid om te vliegen met geheime vliegtuigen die voor het oog eruit zien als passagiers vliegtuigen , maar binnen in waar de passagiers stoelen behoren te zitten staan in 2 rijen ketels waarin het goedje zich bevind. Men deelt het niet met ons om dat we dom gehouden worden. Ik laat me niet door de NWO indoctrineren, ze doen hun best maar.

  Beantwoorden

  1. ·

   Er bestaat helemaal geen chemtrail Academy, wat een onzin…

   Beantwoorden

   1. ·

    Bewijs mij je gelijk Bob.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *