Voorlopige Aanslag

voorlopige

foto: Vde2eK
foto: Vde2eK

Vraag aan 50Plus, de PVV en de SP (8 januari 2017, kamerlid Krol, kamerlid van Dijck en kamerlid Bashir)
Ik heb een voorlopige aanslag 2017 gekregen. Heb ik niet om gevraagd. Ik moet dus al over 2017 belasting gaan betalen terwijl de IB 2016 nog moet worden ingevuld en betaald. Mag ik dan a.u.b. mijn WAO uitkering ook al eerder en helemaal ontvangen over 2017? O ja, dat is het, mijn man is met pensioen en heeft een AOW en pensioen. Dat mag natuurlijk niet en moet al direct een deel van ingeleverd worden terwijl het niet ontvangen is. Eerst wordt er contractbreuk gepleegd door de pensioenleeftijd omhoog te brengen en het afgesproken flexpensioen niet meer uit te betalen en de AOW later uit te betalen. Zit je gewoon even zonder inkomen. En nu mag ik over het inkomen wat nog niet ontvangen is al belasting betalen? Wie het weet mag het mij uit leggen. Ik begrijp het niet meer! Was het nog niet genoeg dat de pensioenen niet geïndexeerd werden en steeds gedreigd werd te korten? Misschien hadden we niet zo hard moeten werken en wat makkelijker de hand ophouden, dan werden we nu niet gestraft omdat we het zo goed (slecht?) hebben gedaan? Waar is deze regering mee bezig? Mensen pakken met die grijpgrage vingers (want die gepensioneerden hebben het veel te goed) die de economie geholpen hebben overeind te blijven? Ik verwacht van u dat deze onzin met terugwerkende kracht geannuleerd wordt. Ik heb het geld niet. Krijg ik dan de deurwaarder op bezoek? Schande!

Geen antwoord van 50Plus (8/4/17, kamerlid Krol)
Na 3 maanden en twee keer rappelleren is geen antwoord ontvangen.

Geen antwoord van de PVV (8/4/17, kamerlid van Dijck)
Na 3 maanden en twee keer rappelleren is geen antwoord ontvangen.

Geen antwoord van de SP (8/4/17, kamerlid Bashir)
Na 3 maanden en twee keer rappelleren is geen antwoord ontvangen.

foto: Vde2eK
foto: Vde2eK

Vraag aan de CU, de PVV en de SP (25 januari 2016, kamerlid Schouten, kamerlid van Dijck en kamerlid Bashir)
Ik kreeg vandaag een blauwe envelop op de mat met daarin, onaangekondigd en zonder enige toelichting, het verzoek mijn belasting voor 2016 vooruit te betalen. Bijna 2.000 euro. Huh? De belastingdienst was toch gestopt met het versturen van blauwe enveloppen? Dat is klip en klaar gecommuniceerd. Wat moet ik hier van denken? De dagtekening is 30 januari 2016, het is vandaag 22 januari 2016. Mmm, hier klopt dus iets niet. Dus google ik maar even op voorlopige aanslag 2016 vooruitbetalen. Geen enkele hit! Niets over te vinden, ook niet op de site van de Belastingdienst. En ik heb zelf geen verzoek voor een voorlopige aanslag ingediend. Ja, ja, iedere malloot kan mij wel een betalingsverzoek opsturen in een blauwe envelop, die niet meer verstuurd zou worden. Toen maar de Belastingtelefoon gebeld of dit wel koosjer is, ik word niet serieus genomen. Schandalig! Iedere internetgebruiker weet toch tegenwoordig dat je niet moet ingaan op ongefundeerde verzoeken. En voor zover ik kan nagaan is deze voorlopige aanslag een ongefundeerd verzoek. Niet via de mail, maar via een blauwe envelop. Die dus volgens de Belastingdienst niet meer verstuurd zou worden. Pas toen ik na lang zoeken op deze site terecht kwam, werd me duidelijk dat deze schimmige aanslag 2016 toch echt ZOU kunnen zijn. Wat een onprofessionele dienst, onbehoorlijk bestuur, minachting van mij als burger! Wat moet ik hier nu mee? Misschien een kamervraag? Je mag toch verwachten dat een wijziging in de uitvoering van beleid die voor mij als burger verstrekkende consequenties heeft, op zijn minst zorgvuldig wordt voorbereid en wordt gecommuniceerd. Tot dat ik hier uitleg over gekregen heb beschouw ik deze blauwe envelop met de voorlopige aanslag 2016 als SPAM!

Antwoord van de CU (1/2/16, kamerlid Schouten)
Voor deze vraag kunt u het beste contact opnemen met het Klachtenbureau van de Belastingen. Zie op de website van de belastingdienst: ‘Klacht indienen‘. Wij, als politieke partij, kunnen hierin niet zoveel voor u betekenen. Wij hopen u hiermee voor dit moment voldoende te hebben geïnformeerd.

Geen antwoord van de PVV (25/4/16, kamerlid van Dijck)
Na 3 maanden en twee keer rappelleren is geen antwoord ontvangen.

Geen antwoord van de SP (25/4/16, kamerlid Bashir)
Na 3 maanden en twee keer rappelleren is geen antwoord ontvangen.

foto: Vde2eK
foto: Vde2eK

Vraag aan 50Plus, het CDA, de SP en de VVD (10 januari 2015, kamerlid Krol, kamerlid Omtzigt, kamerlid Bashir en kamerlid Neppérus)
Ik ben gepensioneerd, krijg AOW en een aanvullend pensioen. Tot nu toe deden wij onze jaarlijkse belastingaangifte. Wat inhoudt dat we voor 1 april aangifte doen over 2014. Door ons aanvullend pensioen moeten we altijd ca. € 2.800 betalen. Geen probleem, tot vandaag. Tot onze verbazing ontvingen we nu een voorlopige aanslag over 2015. Met het verzoek voor 28 februari € 2.800 te betalen. Dat betekent dat we rond juni € 2.800 over het belastingjaar 2014 moeten betalen. Dus dit jaar moeten we twee maal € 2.800 betalen. Wel een slimme zet van de belastingdienst. Want waarschijnlijk moeten nu honderdduizenden mensen dit jaar 2 maal een aangifte betalen, voor het rijk een eenmalige versnelde inkomst van enkele miljarden over de ruggen van onder meer de AOW-ers. Is deze regel bedacht door de politiek of door de belastingdienst? Voor ons betekent dit dat we dit jaar € 235 per maand minder te besteden hebben. Als AOW-er leveren we al gigantisch in! En dit gebeurt zonder vooraankondiging of voorlichting. Graag een reactie.

Ter info: Vragen van het kamerlid Bashir (SP) aan de Staatssecretaris van Financiën over de voorlopige aanslag 2015 (2015Z00610: ingezonden 16 januari 2015).
Antwoord van Staatssecretaris Wiebes (Financiën) middels een brief (31066; nr 227) op 27 januari 2015.

Geen antwoord van 50Plus (10/4/15, kamerlid Krol)
Na 3 maanden en twee keer rappelleren is geen antwoord ontvangen.

Geen antwoord van het CDA (10/4/15, kamerlid Omtzigt)
Na 3 maanden en twee keer rappelleren is geen antwoord ontvangen.

Geen antwoord van de SP (10/4/15, kamerlid Bashir)
Na 3 maanden en twee keer rappelleren is geen antwoord ontvangen.

Geen antwoord van de VVD (10/4/15, kamerlid Neppérus)
Na 3 maanden en twee keer rappelleren is geen antwoord ontvangen.

166 reacties


 1. ·

  En stel je voor dat de ziekteverzekeraars zouden zeggen: “och, u maakt toch elk jaar uw eigen risico op, betaal dat alvast maar aan ons.” Zou de Tweede Kamer dat ook goed vinden?

  Beantwoorden

 2. ·

  Dag 10 jaar spaargeld. 2015 is betaald en nu wachten op die van 2014. Schandalige vertoning waarbij ik mijn misbaar kenbaar zal maken bij de provinciale verkiezingen. Nooit meer PvdA, nooit meer VVD nooit meer de gedoogpartijen D66, CU en SGP.

  Beantwoorden

 3. ·

  Ik moest over 2015 € 4.824 betalen, terwijl ik nog niets verdiend heb en in 2014 moet ik nog een naheffing betalen, dus dat betekent ongeveer € 10.000 in een jaar.

  Beantwoorden

 4. ·

  Ik ben ook een slachtoffer hiervan. Van de zotte. Dubbel vangen dit jaar. Dat gaan ze dan direct begroten voor volgend jaar. Om er vervolgens volgend jaar achter te komen dat ze de burger moeten terug betalen. Komen ze weer geld tekort. Nog meer zelfs. Wat ze nu doen is nog erger dan een straatroof.

  Beantwoorden

 5. ·

  Ik ben zzpr en krijg een gigantische aanslag voor 2015 (52% tarief!) gebaseerd op een goed verdiend jaar 2013. Moet dit jaar twee maal (2015 en 2014) een enorm bedrag ophoesten. De afgelopen twee jaar redelijk verdient als zzpr maar dit jaar nog geen opdrachten ontvangen en dus ook geen inkomsten ontvangen. Dat is de onzekere situatie van een zzpr. Om de belasting te kunnen betalen de spaarcenten maar aanspreken. Je moet immers betalen! Aangezien ik in een huurwoning woon en redelijk verdien, gaat mijn huur ieder jaar met 6,5% omhoog en dat gaat nu hard. De regering dwingt mij met deze maatregel dat ik naar een koopwoning moet verhuizen. Dat ben ik ook dit jaar van plan maar kan nu door de belastingmaatregel minder aanbetalen voor de nieuwe koopwoning en zit daardoor met een hogere hypotheek. De regering heeft met steun van de kamer het allemaal goed doordacht. Wie verzint een dergelijke maatregel. Kamerleden die snel even een presentatie (2 maal 3 minuten) op het spreekgestoelte geven en een minister die het heeft laten doorrekenen en volgens mij in de finesses geen idee heeft wat de consequenties zijn. Regering en kamer, verzin een list! Laat barbertje niet “hangen”.

  Beantwoorden

 6. ·

  Ik dacht dat het een grap was maar het blijkt echt waar: terwijl de aangifte over 2014 nog niet gedaan kan worden omdat jaaroverzichten over 2014 tot in maart nog moeten komen…krijgt mijn hoogbejaarde moeder (en vele anderen) nu al een voorlopige aanslag 2015 die maar even (met kórting) betaald moet worden voor 28 februari 2015! Dus: zij moet dit jaar 2 x belasting betalen (waarvan 1 x ‘fictieve’ berekening 2015). Komt bij dat zij nog ziektekosten over 2014 moet betalen en het eigen risico ook nog vooruit betaald dient te worden. Geweldig gedaan hoor, kabinet! Nu kan het Gat in de Rijksbegroting supersnel gedicht worden. Dat levert straks vast weer goede stemmen op. Dat heel veel mensen, waaronder mijn moeder, nu in een gat komen te vallen, dat vinden jullie niet erg. Oh ja, en de WTCG-korting kwam ook nog te vervallen enne, de zorgtoeslag ook meer dan gehalveerd. Waarom moet mijn moeder belasting betalen? Omdat zij boven haar AOW een pensioen ontvangt van mijn inmiddels overleden vader die zich letterlijk kapot gewerkt heeft om een pensioentje op te bouwen. En dat veel van deze mensen dachten: “heel zuinig leven, zet alle extraatjes maar opzij want je weet nooit waarvoor je het nog eens nodig hebt.” Inderdaad hebben deze mensen gelijk want nu mogen ze het gebruiken om de Staatskas te spekken. In het Duits hebben ze een mooie uitdrukking voor dit (R)overheidsbeleid: Zum Kotsen!
  Ik hoop dat dit kabinet en minister van financiën zullen beseffen wat ze hebben aangericht! Maar om te denken dat deze ‘overval’ teruggedraaid zal worden is ijdele hoop.

  Beantwoorden

 7. ·

  Beste kamerleden (Omtzigt, Krol, Wilders, Roemer enz), Tot mijn stomme verbazing ontving ook ik een enveloppe met daarin voorlopige aanslag 2015! Eerst dacht ik nog dat het mijn aangifte formulieren zouden zijn of die andere verrassing, de beruchte naheffing. Maar nee hoor, geheel onaangekondigd, ligt daar weer een andere diefstalmiddel op de mat. Of ik even een x-bedrag wil aftikken, omdat ik misschien inkomsten heb komend jaar. Ik heb geen idee hoeveel, maar ik moet wel vooraf al betalen over inkomsten die ik nog niet eens heb verdiend! Schandalig! Het is voor het kabinet nooit genoeg hè? Laat ik eens een greep doen van wat we in 2015 allemaal voor ons kiezen krijgen. In 2015:
  – betalen we een naheffing;
  – betalen we een voorlopige aanslag 2015;
  – betalen we een voorlopige aanslag 2014;
  – wordt ons vakantiegeld met maar liefst 12% gekort;
  – wordt ons ‘vermogen’ nog steeds belast op grond van dat schandalig hoge fictieve rendement van 4%.

  Een beetje veel van het goede, is het niet? Uiteraard worden de lokale belastingen en energiebelasting ook weer verhoogd. Waarom moet ik vooruit betalen over 2015 en waarom heeft het Ministerie en de Belastingdienst werkelijk niemand hier van te voren van op de hoogte gebracht? Krijg ik voortaan ieder jaar zo’n voorlopige aanslag? Hoe zit dat nou precies? Nu wordt ik ineens geconfronteerd met een behoorlijke extra maandlast ivm de termijn betaling. De belastingdienst geeft via twitter ook geen helderheid. Ik krijg alleen het domme standaardantwoord: “U kunt dit bedrag in termijnen betalen”. Wat zei Henk Kamp ook alweer? Dat iedereen onderaan de streep er netto op vooruit zou gaan? Die man moest zich rotschamen! We leveren alleen maar meer en meer in. Graag een reactie hierop.

  Beantwoorden

 8. ·

  Geachte heer Bashir, Ook ik ben een van de mensen die plots geconfronteerd werd met een voorlopige aanslag 2015. Ik heb dan ook met de nodige interesse uw Kamervragen gelezen. In uw vraagstelling mis ik helaas wel enkele zaken, die ik graag onderstaand wil beschrijven:
  1. Ik heb in enkele artikelen gelezen dat het hier om zou gaan om een beleidsmaatregel om mensen van te voren al duidelijk te maken wat ze straks moeten gaan betalen. Daar is op zich weinig mis mee. Maar het gaat hier echter niet om vrijblijvend indicatief gegeven, zoals je zou verwachten, maar om een dwingend iets, want je MOET deze voorlopige aanslag betalen.
  2. Dan is er de volgende eigenaardigheid. Waarom krijgen mensen die elk jaar geld terugkrijgen, zoals bijvoorbeeld mijn ouders, nu geen zelfde brief waarbij de Belastingdienst uit eigen beweging al een voorschot uitbetaalt? Immers gelijke monniken, gelijke kappen… zou je denken, of is de insteek van de Belastingdienst gewoon, wel de lusten, niet de lasten?
  3. Ik mag het bedrag over 2015 in 1 keer betalen, of in meerdere termijnen. In het eerste geval krijg ik ongeveer 1,7% korting. Een rekensommetje. De Belastingdienst gaat er vanuit dat ik nog steeds 4% rendement per jaar behaal. Nu ik ruim een jaar eerder moet betalen, kan ik over het geld dat ik NU moet betalen, dus geen rendement meer behalen. Dus is het logisch om de belastingplichtige een korting van 4% toe te staan. Daar kun je vervolgens de rendementheffing vanaf trekken, zijnde 1,2%. Hou je over 2,8%. De korting is echter maar 1,7%. Hoe zit dat?
  4. Ik begrijp uit de reacties dat mensen die volgend jaar weer geld terugkrijgen van wat ze nu betalen, dat dit zonder rente zal zijn. Als het klopt, is dit fair?
  5. Los van het feit dat de communicatie vanuit de Belastingdienst ronduit erbarmelijk is, en het feit dat mensen twee keer in hetzelfde jaar belasten ronduit onbeschoft is, wil ik er op wijzen dat dit soort maatregelen het vertrouwen in de overheid geen goed doen, en dat dit kan leiden tot extremere/radicalere politieke keuzes bij een volgende verkiezing. En deze radicalisering vindt dan eens geen oorsprong bij een bepaalde religie, maar wel bij de overheid, de politieke partijen die dit faciliteren en de Belastingdienst. Wil Den Haag dit, radicalisering op basis van eigen beleid?
  Ik lees in elk geval de nodige onvrede op deze website. Mijn simpele eisen als burger/belastingbetaler: geen dubbele belastingheffing in hetzelfde jaar, de vrijheid om te kunnen kiezen tussen een voorlopige aanslag of een aanslag achteraf (zoals voorheen) en een fatsoenlijke rentecompensatie. Overigens heb ik op zich geen enkel probleem met belasting betalingen, wel met het feit dat de Belastingdienst de indruk bij mij oproept dat ik een financiële melkkoe ben.

  Beantwoorden

 9. ·

  Tsja, eigenlijk is alles al gezegd in alle vorige reacties. Er zijn geen woorden voor behalve dan dat het een compleet schandalige manier van doen is. Er was een opmerking dat dit ‘gelegaliseerde’ diefstal is. Ik vind het helemaal niet gelegaliseerd! Gewoon misdadige diefstal, ontsproten aan een wereldvreemde geest die er helemaal geen benul van heeft wat het voor een heleboel mensen gaat betekenen om in één jaar dubbel belasting te moeten ophoesten. Je zult maar ernstig ziek zijn en je levensverwachting nog maar een paar maanden is zodat je eind 2015 bij lange na niet haalt. Maar wél alvast belasting ophoesten over geheel 2015. Wil de ‘grote’ wijze staatsman die dit verzonnen heeft opstaan en de verantwoordelijkheid hierover op zich nemen? Begint zijn naam misschien met een ‘W’..?

  Beantwoorden

 10. ·

  Ook ik kreeg geheel onvoorbereid deze onverantwoorde voorlopige aanslag over 2015. Onverantwoord omdat het intellect dat dit heeft verzonnen kennelijk in het geheel niet over de gevolgen voor heel veel mensen heeft nagedacht en ‘onze?’ ‘VOLKSVERTEGENWOORDIGERS’ in de tweede kamer kennelijk weer hebben zitten slapen bij de lancering van dit onzinnige gedrocht. Zoals onze wijze regering vele malen per jaar ‘geschokt’ is, ben ik nu ook zeer geschokt. Zoals de grote roerganger Rutte ons had gevraagd om toch vooral een nieuwe auto te kopen teneinde de economie te stimuleren heb ik dus een nieuwe auto gekocht. Helaas voordat dit blauwe cadeautje in de bus viel. Ik zit nu dus met een dubbele te betalen aanslag IKB en een nog te betalen auto. Dit gaat echt niet lukken en ik moet dus: of gaan lenen (nog meer onkosten in de vorm van rente); of een bankoverval plegen (nadeel: is de regering weer geschokt dat een oudere AOWer met een aanvullend pensioentje zoiets onbegrijpelijks doet..), of voortijdig zorg dat ik kom te overlijden (vind ik ook geen alternatief). Dus beste mijnheer Wieges (of zoiets) zorg ervoor dat dit deze idiote vooraanslag ingetrokken gaat worden zodat de kans dat de economie weer wat harder gaat aantrekken alleen groter wordt!

  Beantwoorden

 11. ·

  Waarom, wat was er mis met het oude stelsel? Afgezien dan dat je achteraf betaald. Wie kan dit nu 2 maal per jaar betalen? Dit zijn geen grappen meer, hier maak je een economie mee kapot. En hele gezinnen….

  Beantwoorden

 12. ·

  Beste kamerleden, 2 weken geleden kreeg ik het verzoek om Voorlopige belastingaanslag 2015 te betalen. Het gaat om het luttele bedrag van € 5.398 (De hoogte van dit bedrag komt, door het hebben van een baan en belasting betalen over partneralimentatie). Vandaag kreeg ik het verzoek om de Voorlopige aanslag 2014 in te vullen. Dit komt er bij mij op neer, dat ik in juli nogmaals een gedrag van minstens € 5.000 kan betalen. Door deze actie van de regering, betekent dit dat ik in 1 jaar mijn spaargeld kwijt ben aan belastingen! Hopelijk blijven mijn auto en huishoudelijke apparaten het allemaal goed doen dit jaar. Hoe kan het dat hier niets van in het nieuws is gekomen? Waarom zijn de belastingbetalers hier niet van op de hoogte gesteld? Hopelijk kunt u mij hier een antwoord op geven?

  Beantwoorden

 13. ·

  Het is te belachelijk voor woorden, de aangifte voor 2014 kan pas vanaf 1 maart 2015, en de overheid weet wel voor 2015 een voorlopige aanslag te creëren. Terwijl ik zelf weet dat mijn inkomen in 2015 lager is dan in 2013 en 2014. Nog belachelijker is dat je zoal op het eerste oog ziet dat er geen moer van klopt, de bedragen. De belastingdienst gebeld, en die weten het ook niet echt uit te leggen waarom de bedragen niet kloppen. Weet nu helemaal zeker dat Rutte/Samson kabinet knetter gek is, en alleen maar mooie cijfers naar Europa willen presenteren. Jammer dat E.D.Wiebes geen K.Wiebes, zou hij zijn naam beter waarmaken de nar. Moet van Europa. Beste Pinokioos, daar zitten jullie toch zelf met je snufferds bij!

  Beantwoorden

 14. ·

  Wat is de reden dat er nog steeds niet één reactie van de betrokken politici over dit onderwerp te zien is hier? Tenslotte is deze Voorlopige aanslag IB 2015 verzonnen door dit kabinet. Dan verwacht ik van hen ook een snelle en sluitende verklaring voor deze oneerlijke maatregel. De medewerkers van de belastingdienst verwijzen ons naar de politiek met al onze vragen. En de politiek zwijgt tot nu toe. Hoe kan een belastingdienst beweren dat er over deze aanslag nog maar weinig vragen zijn geweest, als er volgens diverse medewerkers daar beweert wordt dat er hierover niets bijgehouden wordt?

  Beantwoorden

 15. ·

  Ik ben nu al dagen bezig om uit te zoeken waar ik zélf kan berekenen of de opgelegde Voorlopige aanslag IB 2015 wel klopt. Nérgens op de belastingsite is hier een tool over te vinden. De politici hier zwijgen. Geen ENKELE reactie van geen enkele partij! Bij de belastingdienst krijg je geen duidelijke antwoorden. Waar moeten wij nu heen met al onze vragen? Noem je dit nu een democratie? Er wordt ons geld afgetroggeld over inkomen wat je niet eens genoten hebt. En vervolgens kun je nérgens terecht met je vragen hierover! ALSJEBLIEFT leden van de Tweede Kamer, REAGEER eens snel! Jullie heten toch niet voor niets volksvertegenwoordigers?!

  Beantwoorden

 16. ·

  Ik kreeg 2 voorlopige aanslagen 2015 (inkomstenbelasting en premie volksverzekeringen, en bijdrage zorgverzekeringswet). Ik zie op beide aanslagen niet staan wanneer ik moet betalen. Als ik korting wil moet ik voor 28-02-2015 het hele bedrag ineens betalen. Als ik in termijnen wil betalen moet de laatste termijn op 31-12-2015 zijn betaald. Maar ik betaal graag het hele bedrag ineens zonder korting. En wanneer dat moet zijn gebeurd wordt niet vermeld. De aanslagen suggereren nog wel dat ik invorderingsrente moet betalen, en invorderingsmaatregelen tegemoet kan zien wanneer ik niet ‘op tijd’ betaal. Maar wat ‘op tijd’ betekent wordt niet duidelijk. Ik neem dus aan dat het geen probleem is met betalen te wachten tot voorjaar 2016. Wat ook kan is een klacht indienen bij de belastingdienst, dat raad ik iedereen aan: http://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/bldcontentnl/themaoverstijgend/programmas_en_formulieren/klachtformulier
  Wat ook kan is een verzoek indienen tot wijziging van de voorlopige aanslag 2015. Daarvoor kun je zo’n aangifteprogramma downloaden waar je je bezittingen per 01-01-2015, je inkomsten in 2015 etc. invult. En onder Bijzondere situaties – Te verrekenen bedragen de aanslagen die ontvangen hebt. Aangezien 2015 nog maar net begonnen is kan dat leiden tot een aanzienlijk lagere voorlopige aanslag. Maar hoe de belastingdienst hier mee om zal gaan is mij nog onduidelijk. Krijg je een herziene voorlopige aanslag, of moet je eerst het hele bedrag ophoesten om daarna het grootste deel weer terug te krijgen? Hier kun je dat programma downloaden:
  http://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/bldcontentnl/belastingdienst/prive/aangifte_doen/voorlopige_aanslag_nieuw/voorlopige_aanslag_2015/verzoek_of_wijziging_voorlopige_aanslag_2015_windows_apple

  Beantwoorden

 17. ·

  Erg teleurstellend dat er geen antwoord wordt gegeven door de politici, op de vele vragen hier over de voorlopige aanslag 2015. Wel antwoord gevonden op de site van de overheid op de gestelde Kamervragen: http://www.rijksoverheid.nl/ministeries/fin/documenten-en-publicaties/kamerstukken/2015/01/23/brief-over-voorlopige-aanslag-2015.html
  Zo te lezen zijn er bijna geen klachten. Misschien kunnen we allemaal morgen bellen naar Tros Radar tijdens het programma, 26-1 om 20.30 uur, want zo komen we geen steek verder.

  Beantwoorden

  1. ·

   Burger bedankt voor uw link. Gelezen het loze antwoord van E.D.Wiebes. Hoop loze woorden om niet te hoeven zeggen dat de schatkist hierdoor lekker eerder aangevuld wordt. Zo te zien zijn het niet alleen ouderen maar grote groepen van de bevolking die hier onder deze nieuwe grijpen uit de beurs te maken hebben. Ach de staatssecretaris is een echte Kwibus, misschien door zijn opleidingen, want de praatjes van Economen zijn zo wie zo toch niet te volgen. Hoe lang is het geleden dat we de zout opstand hadden?

   Beantwoorden

  2. ·

   De staatssecretaris verleent volgens zijn antwoord de mogelijkheid van een generiek (weet u wel?) uitstel voor mensen die ook in dit jaar een bedrag over 2015 moeten betalen. Het blijft dus op hetzelfde neerkomen: in 2015 gaan we dubbel betalen. Of je dat nu uitsmeerde over 11 maanden of uitstel verleent (waar te verkrijgen?) het maakt niet uit.
   De redenen die de staatssecretaris geeft voor de herziening zijn volstrekt ongeloofwaardig en irrelevant. Op het feit dat de belasting opbrengst toe zal nemen gaat hij niet in.
   Antwoord van de staatssecretaris:
   ‘Dit alles neemt niet weg dat 2015 een overgangsjaar is waarin de geactualiseerde voorlopige aanslag over 2015 samenvalt met de definitieve aanslag over 2014 (die relatief hoog kan zijn omdat de voorlopige aanslag 2014 nog gebaseerd was op historische gegevens) en mogelijk ook met de eenmalige bijbetaling over 2014. Zoals bekend krijgen alle mensen met een te betalen bedrag over 2014 een generiek uitstel van betaling van vier maanden. Dit generiek uitstel, in combinatie met de hiervoor genoemde mogelijkheden om de voorlopige aanslag 2015 te betalen, komt tegemoet aan de samenloop.’

   Beantwoorden

 18. ·

  Als donderslag bij heldere hemel lag hij ook bij ons op de mat. Of wij ook maar even de voorlopige aanslag van 2015 willen betalen. Wie heeft dit idiote plan bedacht? Mensen die het toch al niet breed hebben 2 keer in 1 jaar belasting laten betalen over zowel 2014 als 2015. Mag dat wel, belasting betalen over inkomen wat er nog niet is? Op mij komt dit over om dit jaar eens flink de staatskas te vullen met geld van mensen die hier absoluut niet om gevraagd hebben. Het zou u sieren dhr Wiebes als u mensen weer de keuze geeft of ze wel of niet vooruit willen betalen. Scheelt ons en onze gezinnen een hoop financiële ellende. Mijn man zit in de WAO en zoals heel veel mensen betalen wij de inkomstenbelasting ook van ons vakantiegeld. In termijnen betalen schiet niet op, ben al blij als ik het eind van de maand uitkom met het geld. Nog 1 laatste opmerking, waarom krijgt niemand een fatsoenlijk antwoord op zijn/haar vragen en reacties?

  Beantwoorden

 19. ·

  Ik heb de voorlopig aanslag van 2015 ook gehad. Ik dacht eerst, is dit wel echt. Ik moet 2014 nog invullen. Echt belachelijk. Volgens mij zijn ze gek geworden in Den Haag. En dan ook nog voor 28 Feb betalen of in termijnen, maar dan krijg je geen korting. Een korting op je belasting aanslag? Heb er geen woorden meer voor… SCHANDE!

  Beantwoorden

 20. ·

  Zo zie je maar weer, criminaliteit loont. Volgens mij zitten in den Haag de grootste criminelen.

  Beantwoorden

  1. ·

   Volgens mij hebben bepaalde kamerleden geen enkel idee wat mensen voor maandelijkse lasten hebben. Zo moet ik over enkele maanden mijn eigen risico betalen. Tik je weer 385 euro van je rekening af. In juni de nieuwe huurverhoging. En moet ik nog belasting betalen over 2015. En dus nu de aanslag voor 2016. Dit geld overigens voor miljoenen andere mensen. En nu weer van halfslachtige oplossingen bedenken om de pil te verzachten. Onvoorstelbaar hoe de belastingdienst dit regelt. De arrogantie ten top. En ook Wiebes bedankt.

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *