Wajongers Heen en Weer Schuiven

wajongers
foto: Fredgoldstein

Vraag aan het CDA, D66, de PvdA en de VVD (kamerlid Sterk, kamerlid Koser Kaya, kamerlid Hamer en kamerlid Azmani)
Mijn dochter is nu 25 jaar. Zij heeft een beperking binnen het autistisch spectrum en een fysiek handicap, waarmee ze goed kan functioneren. Vanaf haar 17e jaar heeft ze bij Helio Mare in Wijk aan Zee een opleidng MBO bedrijfsadministratie gedaan met woontraining. Binnenkort (januari 2012) loopt haar contract na 3 jaar binnen de SVB af (2x bij de UWV in Haarlem en daarna Amsterdam). ‘Jammer, maar je krijgt opnieuw geen vaste aanstelling, we moeten bezuinigen, opdracht van onze overheid.’ Opnieuw moet zij testen invullen, aangeven wat haar ideale baan zal zijn over 3 jaar. Opnieuw moet ze een opleiding gaan doen: een BBL traject notabene. Wie betaalt haar vaste kosten lieve overheid. Haar huur e.a. kosten? Moet ze opnieuw beginnen op haar 25ste jaar. Een meisje met een autisme beperking, afgelopen jaren zich keihard ingezet om binnen haar werkveld ook nog een netwerkje van collega’s te kunnen opbouwen zich de werkzaamheden eigen te maken, maar verder prive nog al geïsoleerd. Voor deze mensen is werken een must om te kunnen overleven. Weg Werk en Bestaanszekerheid. Valt zij binnen zo’n overheidsbedrijf niet onder de mogelijkheid om te kunnen afwijken van beëindiging contract, omdat zij moeilijker werk kan vinden als haar collega’s? Valt deze zaak niet onder: het afspiegelingsbeginsel?

Geen antwoord van het CDA (1/2, kamerlid Sterk)
Na 3 maanden en twee keer rappelleren is geen antwoord ontvangen.

Geen antwoord van D66 (1/2, kamerlid Koser Kaya)
Na 3 maanden en twee keer rappelleren is geen antwoord ontvangen.

Geen antwoord van de PvdA (1/2, kamerlid Hamer)
Na 3 maanden en twee keer rappelleren is geen antwoord ontvangen.

Geen antwoord van de VVD (1/2, kamerlid Azmani)
Na 3 maanden en twee keer rappelleren is geen antwoord ontvangen.

2 reacties


  1. ·

    Toch logisch dat hier geen reactie op komt, die hele beerput genaamd UWV is een geldverslindende organisatie, waarbij degene die het meest profiteren, niet degene zijn die het nodig hebben. Het UWV verspilt al jaren belastinggeld in plaats van mensen daadwerkelijk te helpen. Mensen met een wajong uitkering worden straks gewoon weer in een hokje geplaatst, en mogen het zelf uitzoeken, omdat het UWV het jarenlang verzuimd heeft.

    Beantwoorden

  2. ·

    Beste Joris, hoezo logisch dat je geen reactie krijgt? Het is misschien een teveel individuele casus maar het treft daadwerkelijk veel mensen die 7 jaar geleden terecht in de Wajong terecht zijn gekomen. Deze groep zijn bij uitstek de mensen die zich voor wat zij kunnen willen inzetten voor een baan met enig houvast. Het kost de maatschappij veel meer om deze groep te laten vallen, en op deze functies uitzendkrachten in te zetten. Volgens de UWV waar mijn dochter werkte, leverde het meer rendement op in kortere tijd en uitzendkrachten stuur je ook weer weg. De overheid heeft een enorm grote groep laten vallen die 7 jaar geleden in deze gesubsidieerde arbeids regelingen vielen. Daarbij hebben zij dus als werkgever een slecht voorbeeld gegeven door te bezuinigen op deze gesubsidieerde banen. De mensen komen na de zoveelste contract beëindiging, nu eerst in de WW en vervallen vervolgens terug op de Wajong uitkering. Terwijl deze groep de meest gemotiveerde mensen zijn die ik ken om aan het werk te willen blijven. Misschien eens de ombudsman er naar laten kijken.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *