Achterlijkheid USA

achterlijkheid
Vraag aan het CDA, D66, GL en de VVD (2 mei 2017, kamerlid Mulder, kamerlid van Veldhoven, kamerlid Kröger en kamerlid Dijkstra)
Wanneer gaan we bedrijven uit de USA boycotten? Hun regering gaat grove vervuiling bevorderen, tegen het belang van de wereld in en daarboven ook nog eens olieboren op de noordpool. Dit duidelijk achtergebleven land wijst wetenschap af (evolutie, opwarming aarde), vanwege (religieuze- en semiereligieuze) sprookjes, die door winstgeile bedrijven en biljonairs de wereld in geholpen worden, om een alibi te hebben voor grove schade aan de wereld en dus het mensdom.
Wanneer gaan we eens een lijn trekken tegen domme achterlijkheid als nu door de USA en USA-bedrijven en biljonairs? Pro-life in de USA is duidelijk TEGEN het leven op aarde en deze Pro-life biljonairs besteden geen cent aan de hongerdood stervende mensen. Allemaal loze woorden en schijnheiligheid. Waarom zouden we rekening houden met de USA, waar de USA duidelijk geen rekening wil houden met de belangen van de rest van de wereld? De domme achterlijkheid van de USA moet tot staan worden gebracht. Vóór deze USA onze leefwereld blijvend vernielt. Het moet NU gebeuren. Geen tijd voor stille diplomatie. Stop de idioterie van de USA voor het te laat is.

Antwoord van de VVD (2/5/17, kamerlid Dijkstra)
U kunt veel van de USA vinden. Het is een land dat anders is dan landen in Europa, maar tegelijkertijd delen wij ook vele waarden. Ten eerste is het een democratie, met een gekozen president aan de macht. Ja, daar vinden wij ongetwijfeld van alles van, maar het is wel een keuze van de mensen zelf. Ten tweede is het een land waar vrijheid een groot goed is, in tegenstelling tot vele andere landen in de wereld. Ook ik hecht enorm aan die vrijheid. Ten derde hebben de Amerikanen gevochten voor onze vrijheid in de Tweede Wereldoorlog, ons bevrijdt van de Duitsers en de jaren erna ervoor gezorgd dat wij onze welvaartsstaat hier konden opbouwen, zonder dreiging vanuit het Oosten.
Ik denk dat het verstandig is iedereen in waarde te laten en zijn eigen keuzes te laten maken. Tenslotte ben ik ervan overtuigd dat je de wereld niet altijd door je eigen bril moet beoordelen. Dat is bekrompen en doet geen recht aan zelfstandige en vrije mensen. Ik denk namelijk ook niet dat de Amerikanen dom zijn, noch dat je een volk over een kam kan of moet scheren. Dat doet geen recht aan het individu. Ongetwijfeld is dit niet het antwoord wat de briefschrijver zoekt, maar wel het mijne.

Antwoord van het CDA (3/5/17, kamerlid Mulder)
Dit is een duidelijke mening verpakt in een vraag. De VS is al jarenlang onze trouwe bondgenoot en belangrijke handelspartner en door te stoppen met deze handel doen we onszelf te kort.

Antwoord van GL (4/7/17, kamerlid Kröger)
Wij hebben gekeken naar uw stuk maar vanwege de drukte voor het reces hebben we geen tijd om u antwoord te geven.

Geen antwoord van D66 (2/8/17, kamerlid van Veldhoven)
Na 3 maanden en twee keer rappelleren is geen antwoord ontvangen.

1 reactie


  1. ·

    Ja ja. Lafheid en aangeboren ontwijkingen van consequenties betreffende de verkondigde moraal heeft de bestaande politiek erg onpopulair gemaakt! U verhult uw netwerk-politiek met mooie woorden, maar de werkelijkheid, waardoor onze aarde wordt gesloopt en de wereld en de mensheid schade wordt aangedaan wordt ontlopen. U verbergt u achter woorden, die hun betekenis zijn verloren (CDA) en die uw netwerk-belangen moeten toedekken (vvd). U weigert daadwerkelijk te reageren op een veranderende werkelijkheid, omdat u uw belangen-netwerken in stand wilt houden. LAF en SCHADELIJK voor ons en de wereld. Teruggrijpen op de 2e wereldoorlog is laf. de Duitsers waren toen onze vijanden, nu onze belangrijkste bondgenoten. De Joden waren de belangrijkste slachtoffers, nu zijn de Zionisten de grootste etnisch zuiveraars ter wereld met grove ontmenselijking en onderdrukking. Uw mening laten berusten op een ver en voorbij verleden is laf en getuigt van gebrek aan visie. Graag waarachtige reacties op de veranderende werkelijkheid, die niet gekleurd worden door vriendjes=goed- en vijandjes=slecht-denken. Niet een vasthouden aan netwerken uit het verleden, die ons beschadigen. Graag een reactie op de werkelijkheid!

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *