Alimentatie na Vier Jaar

alimentatie
Vraag aan het CDA, de PvdA, de SP en de VVD (16 januari 2018, kamerlid van Toorenburg, kamerlid Kuiken, kamerlid van Nispen en kamerlid van Oosten)
Ik ben een vader van 2 kinderen die volledig bij mij wonen. Ben gescheiden in 2014. Ik krijg geen kinderalimentatie en betaal geen partneralimentatie. Ik heb ook de volledige schuld op mij genomen van €50.000. Nu 4 jaar later eist mijn ex alsnog alimentatie. Ze heeft altijd gewerkt en is minder gaan werken toen de kinderen ouder werden. Hoe staat het met de wet waar al jaren aan gewerkt wordt om de alimentatie terug te brengen naar 5 jaar? Hoelang moeten we nog wachten voor dit geregeld is? Er wordt namelijk al jaren aan gewerkt.

Geen antwoord van het CDA (16 januari 2018, kamerlid van Toorenburg)
Het kamerlid van Toorenburg wil direct contact hebben met degene die de vraag stelt. De vraagsteller heeft zelf de vraag per email gesteld aan kamerlid van Toorenburg. Op dit moment heeft kamerlid van Toorenburg de vraagsteller nog geen antwoord gegeven.

Geen antwoord van de PvdA (16/4/18, kamerlid Kuiken)
Na 3 maanden en twee keer rappelleren is geen antwoord ontvangen.

Geen antwoord van de SP (16/4/18, kamerlid van Nispen)
Na 3 maanden en twee keer rappelleren is geen antwoord ontvangen.

Geen antwoord van de VVD (16/4/18, kamerlid van Oosten)
Na 3 maanden en twee keer rappelleren is geen antwoord ontvangen.

3 reacties


 1. ·

  Al jaren zitten velen met mij te wachten op de wet ‘Herziening Partneralimentatie’, die een einde moet gaan maken aan de achterhaalde wetgeving die nu van toepassing is bij echtscheiding. Het blijft echter stil vanuit Den Haag, terwijl er voldoende draagvlak lijkt te zijn. Er worden geen tijdslijnen gecommuniceerd en over voortgang is ook niks terug te vinden. Het lijkt er op dat er partijen zijn die belang hebben bij vertraging van het proces. Concrete vraag: Welke tijdslijnen zijn er vastgesteld en wat is de huidige status?

  Beantwoorden

 2. ·

  Dit is de ‘voortgang’.
  Tot nu toe niets..alleen dat het van de ene naar het andere kamerlid wordt overgedragen. Ook ik heb een vraag gesteld hierover. Het is ons en zeer veel mensen aangelegen dat er duidelijkheid komt! Het wetsvoorstel loopt al vanaf 2015 en gezien de ambitieuze plannen van het nieuwe kabinet in sector familierecht zou je wel iets van voortgang verwachten nu onderhand.

  https://www.tweedekamer.nl/kamerstukken/wetsvoorstellen/detail?cfg=wetsvoorsteldetails&qry=wetsvoorstel:34231

  Beantwoorden

 3. ·

  Wat is de status van het Voorstel van wet van de leden Van Oosten, Recourt en Swinkels tot wijziging van Boek 1 van het Burgerlijk Wetboek en van enige andere wetten in verband met de herziening van het stelsel van partneralimentatie (Wet herziening partneralimentatie)?

  https://www.tweedekamer.nl/kamerstukken/wetsvoorstellen/detail?cfg=wetsvoorsteldetails&qry=wetsvoorstel:34231

  In 2015 is dit voorstel ingediend en er is tot op heden nog steeds geen voortgang, vreemd gezien enorm veel vraag is naar deze verandering.

  Wat mn. voor mij van belang is, is de rol van de stiefouder in deze wetswijziging. Op dit moment is het zo dat de stiefouder betaald voor de stiefkinderen en dat de draagkracht van de stiefouder daardoor omlaag gaat waardoor de ex partner meer moet betalen. Zeer oneerlijk. Dit geld ook als er een nieuw kind geboren wordt. De draagkracht van de nieuwe ouder gaat omlaag waarna de nieuwe ouder minder alimentatie kan betalen voor bestaande kinderen. de Ex partner moet daardoor meer gaan betalen.

  Graag zou ik een voortgang op dit wetsvoorstel willen. het wordt nu van het ene naar het andere kamerlid geschoven. Er is behoefte aan snel duidelijkheid!

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *