Arbeid Senioren en Pensioen

arbeid
Vraag aan het CDA, D66, de PvdA en de VVD (14 februari 2018, kamerlid Omtzigt, kamerlid van Weyenberg, kamerlid van Dijk en kamerlid Wiersma)
Ik en vele anderen Nederlanders zijn op hun 16e jaar aan het arbeid proces begonnen en komen over de 50 arbeid jaren en wij hebben ook tropen jaren gemaakt. De gemiddelde politicus begint op zijn / haar 26e of 27e jaar. Gaan zij ook ruim 50 arbeid jaren maken. Discriminatie is het juiste woord. Verder zijn er meerdere vroeg gepensioneerden van Defensie die na hun 55e jaar nog gewoon ruim een halve baan invullen om dat ze niets te doen hebben. Ik kan op aanvraag voorbeelden geven. Zelf werk ik nog volledig op mijn 63e jaar en wordt het op onregelmatig werk rooster in de zomer nog ruim 200 uur in de maand met werkdagen van 14 uur per dag. Het wordt tijd dat de politiek hier correct mee om gaat.

Geen antwoord van het CDA (14/5/18, kamerlid Omtzigt)
Na 3 maanden en twee keer rappelleren is geen antwoord ontvangen.

Geen antwoord van D66 (14/5/18, kamerlid van Weyenberg)
Na 3 maanden en twee keer rappelleren is geen antwoord ontvangen.

Geen antwoord van de PvdA (14/5/18, kamerlid van Dijk)
Na 3 maanden en twee keer rappelleren is geen antwoord ontvangen.

Geen antwoord van de VVD (14/5/18, kamerlid Wiersma)
Na 3 maanden en twee keer rappelleren is geen antwoord ontvangen.

1 reactie


 1. ·

  Het uitgangspunt waar de politiek van uitgaat is de gemiddelde tijd die je nog van je pensioen kunt genieten. Dat is een mooie gedachte maar die gaat voorbij aan 2 zaken:
  – mensen met zware beroepen leven korter dan mensen met lichte beroepen,
  – vrouwen worden gemiddeld 5 jaar ouder dan mannen.

  Het is dus logisch om vrouwen 5 jaar later met pensioen te laten gaan dan mannen, en per beroepsgroep te kijken wat de gemiddelde overlijdensleeftijd is, en de pensioenleeftijd daarop af te stemmen zodat iedereen per geslacht en beroepsgroep gemiddeld even lang van de AOW en het pensioen kan genieten. Ben je een aantal jaren werkloos geweest, dan ben je minder versleten en moet je ook later met pensioen.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *