Chemische Bewerking Wiet

chemische
foto: digitalart

Vraag aan het CDA, D66, de PvdA en de VVD (kamerlid Çörüz, kamerlid van der Ham, kamerlid Bouwmeester en kamerlid van der Steur)
Door de repressie op de softdrugs zijn vele criminelen in het circuit van de kweek gekomen. De laatste jaren bewerken ze de oogst voordat ze het gaan drogen met verscheidene dingen om nog meer winst te kunnen maken. Het is soms zo erg dat men van 1 kilo er 2 maakt. Deze variant gaat meestal naar het buitenland. Wat mij echt zorgen maakt is dat veel coffeeshops ook al bewerkte wiet verkopen en er is geen contole op, zoals een keuringsdienst van waren. Deze variant is minder zwaar bewerkt maar 20-25 procent chemische toevoeging aan de wiet kan niet gezond zijn. Men gebruikt olie, dompelt het in vloeibare waterstof of accuzuur etc. Kunt u regelen op zijn minst dat er legale en gecontroleerde kweek voor coffeeshops komt en er voor zorgen dat mensen die het daar verkopen alles weten over de werking en de plant. Een slijterij moet toch ook zijn diploma drankenkennis halen! Hopelijk wordt de discussie eindelijk eens inhoudelijk gevoerd in dit land, want repressie helpt niet.

Antwoord van D66 (9/8, kamerlid van der Ham)
Dank voor uw bericht. D66 deelt uw zorg over bewerkte wiet. Wij willen dat de teelt van cannabis wordt gereguleerd, zodat teelt en verkoop worden geregeld via een gesloten keten, waaruit criminelen worden geweerd. Door teelt en verkoop verder te reguleren kan de kwaliteit van de cannabis worden verbeterd en de hoogte van de hoeveelheid THC in de cannabis worden gereguleerd. Tevens levert het reguleren een besparing en belastinginkomsten op. Dus wat dat betreft vindt u ons aan uw zijde!

Geen antwoord van het CDA (26/10, kamerlid Çörüz)
Na 3 maanden en twee keer rappelleren is geen antwoord ontvangen.

Geen antwoord van de PvdA (26/10, kamerlid Bouwmeester)
Na 3 maanden en twee keer rappelleren is geen antwoord ontvangen.

Geen antwoord van de VVD (26/10, kamerlid van der Steur)
Na 3 maanden en twee keer rappelleren is geen antwoord ontvangen.

8 reacties


 1. ·

  Wat mij betreft mag er wel eens wat harder worden gewerkt aan actieve campagnevoering voor de legalisatie en dus regulering van cannabis. Hoewel ik begrijp dat met het tekenen van het “Europees Verdrag” dit nu onmogelijk zou zijn? Cannabis is om verkeerde redenen illegaal gemaakt en blijft om verkeerde redenen illegaal. Veel informatie die als wetenschappelijk bewijs wordt gepresenteerd blijkt gebaseerd op leugens. Ook vraag ik me nu af wat de koers is van het huidige kabinet wat betreft ons gedoogbeleid?

  Beantwoorden

 2. ·

  Ik ben een vrouw van 25 jaar en woon vlak naast Breda. Rook vanaf me middelbareschooltijd s’avonds een jointje, heb dit altijd lekker gevonden en had er vroeger nooit geen problemen mee, maar nu heb ik het steeds benauwd, pijn aan me keel en heb ik steken in me longen als ik een jointje rook of gelijk erna en dat bleef zo tot ik ging slapen en de volgende dag was het weer weg. En het smaakt ook in eens heel vies echt niet zoals wiet hoort te proeven maar het rare is de geur waar ik op let als ik wiet koop is nog steeds lekker dus daarom trapte ik er iedere keer weer in. Heb hier over op internet info gezocht en las dat er tegenwoordig bijna alleen nog maar bewerkte wiet verkrijgbaar is en dat ze het op verschillende manieren bewerken bv. met olie, 7up, glas, zand, loodwater enzo. Na dat ik dit had gelezen lette ik extra goed op me wiet en heb daarna paar keer een soort glas en andere vage dingen in me wiet gevonden. Maar nu hebben ze bij alle coffeeshops alleen nog maar bewerkte wiet waar kleine harde bruine bolletjes van loodwater in zitten. Maar let goed op je ziet het echt niet als je de wiet normaal verkruimeld maar alleen als je het helemaal tot poeder maakt daarom was het me ook nooit opgevallen. Ik wist dat er iedere keer weer iets mis was met me wiet maar kon er maar niet achter komen wat het was. Gooide ook iedere keer wiet weg dus reed ik op een gegeven moment maar alle shops af en haalde er eerst een 5je en controleerde ik de wiet op glas of loodwater (dat kan je alleen zien). Het was iedere keer weer bewerkt vol met bruine harde bolletjes en ging ik naar een andere coffeeshop en zo bleef het maar door gaan tot ik weer alle shops had gehad en ik alleen maar zakjes had met bewerkte wiet. Ik heb me wiet trouwens gehaald in Breda en de shops waarvan ik de namen nog weet zijn Paradijs, de boot, majesteit, sky, purple en cat en ben ook in Tilburg gaan kijken maar daar was het het zelfde bij de rasscompany, africa, en rif maar die is nu al gesloten. Ik rook nu af en toe nog wat hasj uit Afghanistan maar zal nooit meer naar een coffeeshop gaan na wat ik heb mee gemaakt. Ik loop hier al heel lang mee rond en vind het ook verschrikkelijk voor de mensen die zo worden opgelicht en ze moeten er ook nog zoveel voor betalen. Kan het niet geloven, misschien krijgen ze wel binnen een paar maanden een of andere longziekte. Ik weet ook dat vaak jongeren blowen, dat is erg maar dat ze deze wiet moeten roken, ik heb echt medelijden met deze jeugd ik hou me hart vast.

  Beantwoorden

 3. ·

  Beste Mariane, ik ben zelf geen wietgebruiker maar heb me er wel in verdiept, zowel achtergronden als techniek om zuivere wiet te kweken. Dit binnen de gedoog wet van 5 plantjes. Het is gewoon een hobby geworden en geniet er van het vanuit zaad op te kweken. Voorjaar en zomer lang. Ik doe er veel mensen een plezier mee. Gewoon gratis. Als ik jou was, zou ik zo iemand opzoeken. Er zijn veel gepensioeneerden die dit gewoon als hobby hebben. Twee jaar geleden heeft Portugal het totale drug beleid gedecriminaliseerd. Gevolg 2 jaar later dus nu, is het totale druggebruik met de helft gedaald en koste van opsporing enorm gedaald. De drughandel is na de wapenhandel de grootste markt in de wereld en alleen omdat het illigaal is. Als het legaal wordt, is er geen droog brood mee te verdienen. Dan kost het bijna niets meer. Het illegaal houden is een politiek belang. Zeker in Nederland gaan er miljarden in om. De gevolgen van legaliseren heeft een enorm economisch gevolg. De politiek gooit het op bestrijding er van voor de volksgezondheid en de criminaliteit die er achter zit. Juist dit laatste houden ze zelf in stand. Een weerwoord zou ik graag te gemoed zien van div. kamerfracties.

  Beantwoorden

 4. ·

  Hallo allemaal en een goede dag, ik lees net het bericht van James en Mariane. Wat Mariane had die (klachten over steken en rare gevoelens in de longen en keel) heb ik dus ook, ik wist niet van dat loodwater enzo, dus bedankt voor de info! Des te meer een reden om toch maar na 20 jaar zwaar paffen te stoppen, want net als de rest van de “drugs” die ik gebruikt heb, verder alles al laten vallen om de zelfde reden. Het is niet leuk meer met die rotzooi”:D. En James, misschien is het een idee dat er een controle komt tussen de kweker en de verkoper die de kwaliteit controleerd van de wiet voor dat het ingekocht kan worden. Het zou wel een redelijke oplossing kunnen zijn. Dus kamerleden, gegroet!

  Beantwoorden

 5. ·

  Goeie dag, na het lezen van al deze berichten wil ik ook even wat kwijt over extreem slechte wiet. De laatste tijd is er in deventer en omstreken alleen mog maar bewerkte wiet te koop. Er is werkelijk waar in de wijde omtrek geen coffeeshop meer die nog onbewerkte wiet verkoopt. Ik rook zelf al een jaar of 12 wiet maar de wiet die er nu te koop is die kan je beter niet aanraken als je er van rookt smaakt het ten 1e niet naar wiet je krijgt er extreem last van je keel van, koppijn en pijn in je longen. De wiet die er jaren terug te koop was, was van superieure kwaliteit welke shop je ook ging het was altijd wel goede wiet. Ik vind het echt asociaal dat dit in nederland mag en kan er moet toch echt iets komen van een keuringsdienst van waren voor de coffeeshops en het geen wat ze verkopen. Ik weet dan hoe wiet hoort te smaken te voelen en eruit te zien maar er zijn genoeg jongeren die op dit moment beginnen te roken maar die denken dat die troep die ze nu tegenwoordig kopen goeie wiet is ik heb ook werkelijk waar medelijden met ze. Maar het ergste vind ik gewoon dat deze troep bij een consument mag en kan komen en dat in zo’n welvarend land met zoveel regeltjes voor de gekste dingen. Waarom is hier dan geen regel of wet voor die voorschrijft wat er wel en niet in een coffeeshop verkocht mag worden en dat er geen tussenpersonen zijn die de wiet controleren of testen. Bij medicinale cannabis gaat het door 30 of 40 kwaliteitscontroles heen voordat het bij de apotheek aankomt en een café houder heeft toch ook zijn kennis over drank en zijn papieren nodig. Ik hoop dat er heel gauw verandering in komt want als deze troep in omloopt blijft en de jeugd dit ziet als goeie wiet en door blijft roken dan ben ik bang dat er straks veel mensen met ernstige ziektes aankloppen die door het roken van deze bbewerkte wiet zo ziek zijn geworden. M.vr.gr., The 1

  Beantwoorden

  1. ·

   Beste The 1 and Marian indirect. Puur vanuit de vraag. Waarom is er eigenlijk geen keuringsdienst van waren actief op de verkoop van cannbabis? Ik heb namelijk zelf ook het idee dat er met sommige wiet geknoeid wordt. We weten allemaal dat $$$ veel doet, nog sneller geld verdienen dan je al doet, is vrij aannemelijk. Wat ik merk en dus verdenk dat er idd geknoeid wordt, is dat het:
   1. idd vreemd smaakt, soort bij/nasmaak op de tong die na het roken blijft hangen;
   2. soms gaat je joint vrijwel direct uit of hijst vreemd;
   3. is bij de ene hijs een klap op je keel, een andere hijs van dezelfde joint zo licht als lucht, waarbij ik zelfs de sigaret niet meer lijkt te proeven;
   4. een wazig gevoel in mijn hersenpan, net niet suf, net niet wazig, mis het effect van chemicals/groeistoffen, voedingsmiddelen (die niet goed weggespoeld zijn.);
   5. volgende dag tot het avond-eten een suf gevoel;
   6. en/of aggresieve buien, erg prikkelbaar en geïrriteerd.

   Verder vind ik het ook apart dat je wiet niet kan laten testen, je pillen en coke wel, maar een legaal verkocht product testen ze niet bij een lab. Iemand ook zulke ervaringen? Groeten

   PS: Ik vond deze link uit 2007. http://www.cannaclopedia.be/CONTAMIN07.htm

   Beantwoorden

 6. ·

  Maak cannabis aub legaal. Shops lichten je gewoon allemaal op. Ze vragen meestal 10 euro per gram of meer voor kei slechte wiet of juist goede. Je weet nooit wat je krijgt en dat ook echt want de namen die er bij staan kloppen vaak niet! Ik woon in ehv en coffeeshop cool heeft al jaren het zelfde op het bord staan (gekruimelde wiet, k2, nothernlight, echt) terwijl de wiet om de dagen anders is. Meetpoint zelfde verhaal. Pink en bakkerij laten wel de echte naam zien van de wiet die je krijgt, maar het valt me echt zwaar tegen. Meestal geven ze ook nog te weinig. Heb het vaak na gewogen. Soms 0,2 gr verschil!

  Beantwoorden

 7. ·

  Alle wiet in Nederland is niet meer hetzelfde als 10 jaar geleden. Mensen in de politiek, zoals balkenellende en van der steur, hebben ervoor gezorgd dat de kwaliteit totaal verpest is, en dat mensen die op basis van medisch gebruik totaal in de problemen zijn gekomen, daar er ook niemand in de politiek er verstand van wil hebben. Kijk maar naar bedrocan, dat is politiek geld weggooien, komen niet eens in de buurt van de kwaliteit van vroeger. Hoop dat Nederland snel wakker word!!

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *