Criminele Scheefwoners

criminele

Vraag aan 50Plus, het CDA, de PVV en de SP (9 januari 2016, kamerlid Krol, kamerlid Ronnes, kamerlid Madlener en kamerlid Bashir)
Gisteren vernam ik dat minister Blok van zins is verdere maatregelen te treffen tegen de criminele scheefwoners (sorry, maar zo voelt het echt). Wij wonen 25 jaar in deze sociale woning, zijn gepensioneerd en zitten net boven de grens van 43.000 euro. Nu ontvang ik nog een lijfrente, maar over 7 jaar stopt dat, dan val ik onder die grens. Kopen kunnen we niet en er is bij ons geen alternatief, behalve soms een veel kleinere seniorenwoning voor zo’n 200 euro meer per maand. Bewust kozen wij 6 jaar geleden voor het blijven wonen in deze woning (vanwege de buurt, mantelzorg, (klein-)kinderen). Onze slechte woningcorporatie doet zeer bewust al jaren geen groot onderhoud aan deze woningen met verkooplabel (energielabel E/F). Als we zouden kopen, dan geldt de normale commerciële verkoopwaarde zonder korting, maar volgt ook nog zo’n 40.000 euro om te isoleren en ander groot onderhoud. Dat kan dus voor ons geen optie zijn. Wij betalen door scheefwoontoeslag inmiddels 95 euro meer per maand dan onze buren, die er korter wonen. Wij kunnen nu al nauwelijks rondkomen, moeten iedere euro omdraaien, krijgen geen enkele toeslag en kijken met zeer grote zorg naar de toekomst. En dit als dank voor bijna 50 jaar hard werken en studeren voor een betere positie. Had ik het maar nooit gedaan! Zou het niet sociaal en eerlijk zijn, om gepensioneerde huurders, die al lang huren gewoon met rust te laten? Want dit is een martelgang. Politiek, doe iets!

Antwoord van het CDA (27/1/16, kamerlid Ronnes)
Dank voor uw bericht inzake het scheefwonen. De situatie die u schetst is heel vervelend voor u. Ik kan me voorstellen dat u voor lastige dilemma’s geplaatst voelt. Het CDA heeft steeds gepleit voor het bewaken van de betaalbaarheid van de huren. Ook heeft het CDA gepleit voor een verlaging van de verhuurdersheffing waardoor de sterke huurprijsstijgingen niet nodig zijn. Zoals u weet zit het CDA momenteel in de oppositie. Dat neemt niet weg dat wij zullen blijven pleiten voor een huurbeleid dat ook oog heeft voor de betaalbaarheid.

Geen antwoord van 50Plus (9/4/16, kamerlid Krol)
Na 3 maanden en twee keer rappelleren is geen antwoord ontvangen.

Geen antwoord van de PVV (9/4/16, kamerlid Madlener)
Na 3 maanden en twee keer rappelleren is geen antwoord ontvangen.

Geen antwoord van de SP (9/4/16, kamerlid Bashir)
Na 3 maanden en twee keer rappelleren is geen antwoord ontvangen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *