Klimaatwet en effect Zon

klimaatwet en effect zon
Vraag aan het CDA, de CU, het FvD en GL (13 november 2019, kamerlid Mulder, kamerlid Dik-Faber, kamerlid Baudet en kamerlid van der Lee)
De klimaatwet beoogt temperaturen te verlagen op mondiale schaal. De noodzaak hiertoe is: de aarde zou gevaarlijk opwarmen als gevolg van menselijke CO2 productie. Zie voor het volledige verhaal van Cornelis de Deugd op de website Climategate: ‘De hoogste tijd om te stoppen met het klimaatalarmisme‘. Kijk in het bijzonder naar het wetenschappelijke verhaal van Lord Mockton over het weglaten van het effect van de zon in de klimaatmodellen.
Is de klimaatwet gebaseerd op de juiste wetenschappelijke uitgangspunten? Wat is uw mening over het weglaten van het effect van de zon in de klimaatmodellen?

Antwoord van GL (13/11/19, kamerlid van der Lee)
De mondiale temperatuur breekt al jaren record op record, terwijl de zonnesterkte is afgenomen. Zie dit stuk: ‘Recordwarmte op de aarde ondanks een koude zon‘ en deze: ‘Solar activity sunspots global warming‘.
Verder zijn alle alternatieve verklaringen voor de opwarming onderzocht. Deze worden niet door het IPCC weggelaten. Ze kunnen echter, anders dan CO2, niet de enorme opwarming verklaren. Bovendien is het zo dat het IPCC van alles en nog wat wordt verweten, terwijl:

 • Het IPCC voert geen klimaatonderzoek uit.
 • Het IPCC heeft geen enkele klimaatonderzoeker in dienst.
 • Het IPCC bouwt geen klimaatmodellen.
 • Het IPCC betaalt geen klimaatonderzoek.
 • Het IPCC bepaalt geen beleid.
 • Het IPCC kan de conclusies van klimaatonderzoek op geen enkele manier beïnvloeden.

Het IPCC heeft als taak om de actuele stand van zaken in het klimaatonderzoek samen te vatten. Dat klimaatonderzoek wordt uitgevoerd door wetenschappers die werken aan honderden wetenschappelijke instituten over de hele wereld. Elk instituut werkt op zijn eigen manier. En de zekerheid dat CO2-uitstoot de oorzaak is achter klimaatverandering heeft inmiddels de hoogst denkbare ‘gouden standaard’ in de wetenschap bereikt. Zie: ‘Evidence for man-made global warming hits ‘gold standard’ scientists.
De Nederlandse politiek volgt in grote meerderheid de inzichten van de wetenschap en heeft daarom met 80% van de Kamerzetels de Klimaatwet aangenomen. De mensen die door de vraagsteller worden genoemd, verzuimen vrijwel standaard, om hun ‘bewijzen’ voor andere oorzaken in wetenschappelijke artikelen uiteen te zetten en aan een ‘peer review’ van deskundige (klimaat)wetenschappers te onderwerpen.
Tot slot, de 3% aan wetenschappelijke artikelen die klimaatverandering (en de CO2-uistoot als oorzaak) ontkennen, zijn allemaal onderzocht en bleken fatale gebreken te hebben. Zie: ‘Those 3% of scientific papers that deny climate change? A review found them all flawed‘.

Geen antwoord van het CDA (13/2/20, kamerlid Mulder)
Na 3 maanden en twee keer rappelleren is geen antwoord ontvangen.

Geen antwoord van de CU (13/2/20, kamerlid Dik-Faber)
Na 3 maanden en twee keer rappelleren is geen antwoord ontvangen.

Geen antwoord van het FvD (13/2/20, kamerlid Baudet)
Na 3 maanden en twee keer rappelleren is geen antwoord ontvangen.

2 reacties


 1. ·

  Geachte meneer/mevrouw

  Ik heb me afgelopen tijd beetje zitten verdiepen in octrooien van Nicolai Tesla, die al 100 jaar geleden uitgevonden heeft dat je uit 1 kubieke meter ruimtelijke vacuüm lucht 1000000000000000000000000000 26 nullen!!! joule energie kunt halen. Maar zijn kluis is leeg gehaald door de geheime dienst USA. En iemand in Amerika had zijn auto erop rijden en voordat ie patent kon aanvragen werd alles uitgebouwd en alles stil gelegd. Lang verhaal kort te maken, waarom kan Nederland dit niet evenaren? Nu alles op zijn kop staat met stikstof en milieu. We kunnen dus gewoon zonder olie en zelfs zonnepanelen. Kun je beter de belasting daarin steken dacht ik.

  Met zeer vriendelijke groet, Pieter van Schuppen

  Beantwoorden

 2. ·

  Waarom wordt er gewoon op zondag nog met vrachtwagens gereden in Nederland, terwijl dat b.v. in Duitsland en Frankrijk pas na 22.00 uur weer mag. We worden als Nederland toch al gebruikt als doorrij land omdat we hier geen regels hiervoor gebruiken. Misschien dat dit meer meehelpt met het uitstoot probleem als de snelheid overdag terug te brengen.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *