Lastige Asielzoekers

lastige
Vraag aan de PVV en de VVD (2 december 2016, kamerlid Fritsma en kamerlid Azmani)
Elke dag lees ik in de krant over lastige asielzoekers die overlast veroorzaken. Zo ook vandaag weer. Personeel is zelfs te bang om in een asielzoekers centrum te werken door geweld en asociaal gedrag. Waarom worden deze mensen niet het land uitgezet? Kans op verblijf is nul komma nul. Als Marokko bijvoorbeeld weigert hun onderdanen terug te nemen, waarom dan niet stoppen met de kinderbijslag, die er elke maand naar toe gaat bijvoorbeeld?

Antwoord van de PVV (11/1/17, kamerlid Fritsma)
De PVV wil om verschillende redenen een volledige asielstop. Het huidige asielbeleid, waarbij iedereen die het wil Nederland binnen kan komen om asiel aan te vragen, is onhoudbaar. Dat wordt inderdaad ook bewezen door de grote overlast die momenteel wordt veroorzaakt door Noord- Afrikaanse asielzoekers.
Het is de PVV een doorn in het oog dat deze overlastgevers hun gang kunnen gaan. Landen die niet meewerken aan terugname van hun onderdanen die hier illegaal of uitgeprocedeerd zijn moeten hard worden aangepakt. Daarnaast moeten illegalen die (nog) niet kunnen worden uitgezet worden vastgezet tot ze wel (gedwongen of vrijwillig) vertrekken. Dan kunnen ze in ieder geval geen slachtoffers meer maken.
Overigens vindt de PVV ook dat asielzoekers die veroordeeld zijn wegens het plegen van een misdrijf nooit een verblijfsvergunning mogen krijgen.

Geen antwoord van de VVD (2/3/17, kamerlid Azmani)
Na 3 maanden en twee keer rappelleren is geen antwoord ontvangen.

1 reactie


  1. ·

    Het aandeel van criminele Noord-Afrikanen in de groep asielzoekers verziekt het debat en gaat ten koste van de echte asielzoekers. Ik begrijp dat er een groot probleem is met terugzenden omdat de landen van herkomst ze niet terug willen nemen. Waarom gebruiken we de handel niet als Europees drukmiddel? Bijna alle olijfolie, olijven en citrusvruchten komen uit Noord-Afrika. Boycot voor olie uit Libie, belangrijk doorvoerland, en genoemde produkten lijkt me nuttig. Ook goed voor de landen in Zuid-Europa als ze niet meewerken. Is dit een optie?

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *