Onderdrukking Christenen

Onderdrukking

Vraag aan de CU (22 december 2010, kamerlid Voordewind)
Mijn hart doet pijn als ik zie hoe onze broeders en zusters in vooral islamitische landen als Egypte, Pakistan en Indonesië worden vernederd en zelfs worden vermoord. Mijn angst is dat ook in Nederland dit zal gaan toenemen. Ik zou het zeer op prijs stellen als u als christelijke partij een stevig en rechtvaardig standpunt inneemt tegen deze onmenselijke en waanzinnige onderdrukking jegens christenen en andere gelovigen door de islam. Wat gaat u in Nederland ondernemen om een stevig front te creëren tegen de steeds groter wordende intolerantie door de islam?

Antwoord van de CU (21/3/11, kamerlid Voordewind)
Ook bij de CU-fractie leeft het onderwerp van christenvervolging enorm. Vaak is het inderdaad zo dat christenen in overwegend islamitische landen het meest vervolgd worden. De ChristenUnie-fractie, bij monde van woordvoerder Joël Voordewind, vraagt voortdurend aandacht voor de positie van vervolgde christenen en zal dat ook blijven doen.

Drie beestachtige moordaanslagen door mohammedanen

De mohammedanen vermoorden 300 mensen in één enkel weekend in drie landen. Eerst Nigeria met 145 vermoorde gewone mensen in een klein dorp, daarna Kenia met tot nu toe 69 vermoorde mensen in een winkelcentrum en toen Pakistan met tot nu toe 70 vermoorde christenen in hun kerk. Allemaal in één enkel weekend. In Kenia werd een Nederlandse zwangere (8 maanden) vrouw gedood samen met haar Australische man. Alleen maar omdat de mensen geen mohammedaan zijn. Wanneer gaan de Nederlandse mohammedanen zich massaal, luid en duidelijk uitspreken tegen dit soort walgelijke geweld?

Christelijk meisje vermoord in Egypte

Een meisje van tien jaar uit Caïro is het slachtoffer geworden van terreur. Op de terugweg van een Bijbel studie groep naar huis werd ze doodgeschoten.

Christelijke kerken verbrand in Egypte

In Egypte zijn op 14 augustus 2013 veel kerken en gebouwen aangevallen, in brand gestoken en vernietigd door aanhangers van Morsi:

 • de kerk van de ’the Virgin Mary and Anba Abram’ in het Koptisch Orthodoxe dorpje Daljah, Deir Mawas, Minya provincie;
 • de kerk van de St. Mina Koptisch Orthodoxe wijk van Abu Hilal Kebly, Minya provincie;
 • de Koptisch Orthodoxe kerk St. George’s, Sohag provincie;
 • de Baptist kerk in Bani Mazar, Minya provincie;
 • de kerk van ‘Our Lady of Copts’ in het dorpje Nazlah, Yusuf Center, Fayoum provincie;
 • het klooster van ’the Sisters of the Good Shepherd’ + school in Suez;
 • de kerk van de Franciscaner broeders, Street 23 in Suez;
 • het gebouw van de bijbel gemeenschap in Fayoum;
 • de kerk van Saint Maximus, 45th Street in Alexandria;
 • de kerk van Prince Taodharos Elchatbi in Fayoum;
 • de Koptisch Orthodoxe kerk ’the Virgin Lady’, butchers street in Abu Hilal District, Minya provincie;
 • de katholieke Koptische kerk van Saint Mark, Abu Hilal District, Minya provincie;
 • de kerk van de Jesuit Broeders, Abu Hilal District, Minya provincie;
 • de kerk van ’the Virgin and Anba Abram’ in Sohag;
 • de kerk van Saint Mark en het gebouw van diensten, Electricity Street in Sohag;
 • het huis van Father Onjelios, Pastor van de kerk de ‘Virgin and Anba Abram’ in Daljah, Deir Mawas, Minya provincie;
 • de Griekse kerk in Suez.

De brandende kerk van 'Prince Taodharos Elchatbi' in Fayoum
De brandende kerk van ‘Prince Taodharos Elchatbi’ in Fayoum

Voor een beter overzicht zie ‘Atlas Shrugs‘.

Christenen afgeslacht in Nigeria

Paus Franciscus feliciteert de moslims en wenst hen een gezegende ramadan. Het vasten breken is volgens de paus een voorbeeld voor de inter-religiositeit. Ondertussen hebben moslims (Boko Haram en Shitte) in Nigeria verschillende aanslagen gepleegd op christenen, waarbij 53 mensen om het leven kwamen en vele anderen gewond raakten. In een aanslag werden 16 christenen vastgebonden in de kerk en in brand gestoken.

Christofobie in moslimlanden

De Nederlandse organisatie ‘Kerk in Nood‘ stelt dat het christendom in het gehele Midden-Oosten, waar deze godsdienst zijn wortels heeft, dreigt te verdwijnen. Islamitische groeperingen hebben de christenen vogelvrij verklaard. Christelijke heilige plaatsen worden aangevallen en kerken en kloosters geplunderd. De Hoge Commissaris voor de Mensenrechten van de Verenigde Naties, Navi Pillay, noemde aanvallen van islamitische fundamentalisten op christenen een misdaad tegen de menselijkheid.

2 reacties


 1. ·

  Hoewel Christenen het zeker niet makkelijk hebben in Islamitische landen, is hun lot nog dragelijk omdat ze net als joden in de Koran erkend worden als “mensen van het boek”. Daarentegen, mensen die helemaal niet in God(en) geloven (m.a.w. atheïstisch), worden totaal niet erkend en zijn effectief vogelvrij voor vervolging en moord.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *