Astma Patiënt en Zorg

astma
Vraag aan het FvD, de PvdA, de PVV en de VVD (9 januari 2018, kamerlid Baudet, kamerlid Dijksma, kamerlid Agema en kamerlid de Vries)
Ik zelf heb astmatische bronchitis. In het kort: astmatische bronchitis is een vorm van astma waarbij een kind niet overheen is gegroeid, alhoewel het alsnog minder kan worden in de loop der jaren, is het wel een chronische vorm van astma. Astmatische bronchitis is iets wat niet als fijn wordt ervaren. Je hebt continue de neiging om te hoesten. Met het hoesten heb je er altijd slijm bij. Soms (in mijn geval gelukkig) praten we over een ‘Astma Aanval’. Zonder medicijnen blijf je hoesten tot kokhalzen aan toe. Dit is NIET goed voor je longen, deze kunnen hierdoor beschadigd raken en ook je luchtpijp raakt beschadigd door het velen hoesten. Door het velen hoesten merk je ook dat je bloed ophoest. Hiervoor is medicatie uitgevonden; echter zit deze medicatie niet in het standaard zorgpakket. Voor mijn hele verhaal en de kosten berekeningen, zie de Bijlage: ‘Astmatische bronchitis en zorgkosten in basis zorg‘.
Mijn vraag:
Hoe komt het dat dit soort dingen niet in de basis zorg zit en bijvoorbeeld iets als ‘stoppen met roken project’ wel? Chronische ziektes waar mensen niet om gevraagd hebben wordt niet vergoed, maar iets wat een ‘eigen keuze’ is geweest wordt wel vergoed. Je start immers toch zelf met roken, drinken van alcohol en / of het innemen van andere drugs soorten, echter wordt dit wel 100% vergoed?
Gewenste uitkomst: Dat de zorg betreffende astmatische patiënten in het zorg pakket komt of een bepaalde selectie aan medicatie in de basis zorg.

Geen antwoord van het FvD (13/2/18, kamerlid Baudet)
Na een keer rappelleren heeft kamerlid Baudet aangeven geen antwoord te zullen geven.

Geen antwoord van de PvdA (9/4/18, kamerlid Dijksma)
Na 3 maanden en twee keer rappelleren is geen antwoord ontvangen.

Geen antwoord van de PVV (9/4/18, kamerlid Agema)
Na 3 maanden en twee keer rappelleren is geen antwoord ontvangen.

Geen antwoord van de VVD (9/4/18, kamerlid de Vries)
Na 3 maanden en twee keer rappelleren is geen antwoord ontvangen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *