Vakantiegeld

vakantiegeld
Vraag aan het CDA, de PvdA, de SP en de VVD (25 mei 2017, kamerlid Omtzigt, kamerlid Nijboer, kamerlid Leijten en kamerlid de Vries)
Waarom moet je zoveel belasting betalen over je vakantiegeld? Je hebt €820 opgebouwd en je krijgt nog niet eens €400 ervoor terug. Laat de burgers toch genieten van dat geld, zodat men er ook iets leuks mee kan doen. Het is in één woord schandalig. Jullie mogen met verhalen komen maar dat interesseert de burger niet, want je hebt het gevoel dat je bestolen wordt door je eigen regering.

Antwoord van de PvdA (25/5/17, kamerlid Nijboer)
Inkomstenbelasting wordt geheven over het totale jaarinkomen. Er is geen apart tarief voor vakantiegeld. Afhankelijk van uw inkomen betaalt u dus het tarief in de bijbehorende schijf (inderdaad oplopend via 42 naar 52 procent).

Antwoord van de SP (25/6/17, kamerlid Leijten)
Dank voor uw vraag, excuses voor mijn late antwoord. Zoals collega Nijboer al antwoordde, is het vakantiegeld onderdeel van uw totale jaarinkomen. Dat u het gevoel heeft bestolen te worden op uw vakantiegeld, is erg zuur. De inkomsten uit belasting zijn belangrijk voor voorzieningen waar iedereen baat bij heeft (zoals onderwijs, zorg, infrastructuur enzovoorts). Daar waar geld door de overheid verspild wordt, zitten wij daar altijd bovenop!

Geen antwoord van het CDA (25/8/17, kamerlid Omtzigt)
Na 3 maanden en twee keer rappelleren is geen antwoord ontvangen.

Geen antwoord van de VVD (25/8/17, kamerlid de Vries)
Na 3 maanden en twee keer rappelleren is geen antwoord ontvangen.

3 reacties


 1. ·

  Jullie moeten dit op de schop gooien en verlagen de belastingen van het vakantiegeld. Belasting betalen doen we al genoeg hier in Nederland. Ik weet wat ik moet doen, veel gaan zwart werken, dit is wat jullie willen en ik blijf erbij het is gewoon schandalig.

  Beantwoorden

 2. ·

  Ik ben ook niet blij met deze > 70% belastingdruk, Nottingham’ sheriff.

  Beantwoorden

  1. ·

   Nou ze moeten niet aan vakantiegeld komen. Mijn man is schilder en tijdens de wintermaanden zit hij al in de ww. Ik maar sparen om netjes door de wintermaanden te komen. Ik spaarde een deel van de vakantiegeld op, maar nu kan het niet meer. Laat ze dan maar eens proberen dat deze mannen door kunnen werken in hun eigen omgeving. Ze denken daar zeker dat alles vanzelf gaat.

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *